Dünya
  • 8.11.2018 22:57

Trump'un politikaları ABD'nin ölümüne yol açar

Bugünkü basın toplantısında konuşan Tahran'daki basın TV merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Farrakhan, Trump 'un politikalarının ABD' de dünya çapında güveni sarstığını söyledi.

Trump yönetiminin İran ulusuna yeni yaptırımları da dahil olmak üzere politikalarının ABD'nin “ölümünü” getireceği konusunda uyardı.

"Eğer Ortadoğu'da savaşın tetikleyicisi, İsrail'in ısrarıyla vekillerinizi kullanarak sizin tarafınızdan çekilirse, savaş Çin, Rusya, tüm ulusları bir savaşa sokacak olan başka bir savaşı tetikleyecektir" Farrakhan dedi Trump.

“Savaş, bildiğiniz gibi Amerika'yı sona erdirecek” dedi ve “uyarıya dikkat etmeyip yolunuzu düzeltirseniz, ölüm gelecek” dedi.

Müslüman lider, İran halkının düşmanca ABD politikalarını kınamaya çağırdığı "Amerika'ya Ölüm" sloganına işaret etti ve "bunu söyleme hakkına sahip olduklarını" savundu.

Ayrıca, Trump 'un Orta Doğu' daki politikalarını da patlattı ve ABD 'nin Şii ile Sünniler arasında bölgede daha fazla bölünme yaratmaya çalıştığını söyledi.

“Cumhurbaşkanı Trump… Suudi Kralı Salman’ın tüm Sünni milletleri Riyad’ta toplanmasını istedi ve onlara gelip onları ele alacaktı. Ve Trump Riyad'a gittiğinde, onu yeni kral savaş uçaklarının resimleriyle gördüm, onları krala gösterdi ve sonra Suudi'ye ve BAE'ye 110 milyar dolarlık bir silah satışı yaptığını duyurdu; silahlar için milyarlarca dolar. "

“Ama eğer konuşmasını dikkatlice dinlerseniz, Sünni ve Şii arasında bölünmeyi yapıyor ve bu silahları İran'a doğru hafifçe vurmayı hedefliyordu ve sonra açıkça tüm bu uluslara kardeşlerinin İran'ını reddetmeleri gerektiğini söylüyordu” dedi.

 
Güncellenme Tarihi : 8.11.2018 23:06

İLGİLİ HABERLER