Dünya
  • 17.10.2017 12:15

Trump Uzak Doğu seferine çıkıyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın 5 Kasım’da Uzak Doğu ziyaretine başlayacağı bildirildi. Trump, 12 günlük Asya gezisinde Hawaii ziyaretinin ardından Vietnam’ın Da Nang kentinde Asya Pasifik İşbirliği Zirvesine katılacak.

Trump, Japonya ziyaretinin ardından Güney Kore ve Çin’e geçerek Çinli lider ile bir araya gelecek.
Başkan Trump, 7 Kasım’daki Güney Kore ziyaretinde iki ülke arasındaki ittifakın güçlendirilmesi ve Kuzey Kore’nin nükleer meselesinin çözümü konusunda Seul’de Güney Kore Devlet Başkanı Moon ile bir zirve toplantısı yapacak.

Öte yandan, Bezay Saray’dan yapılan bir açıklamada ABD Başkanı Trump’ın Güney Kore'yi ziyaretinde Parlamentoda bir konuşma yapacağı açıklanmıştı. Açıklamada Trump’ın ABD ve Kore arasındaki ittifak ve dostluğu kutlayacağı ve uluslararası topluluğu Kuzey Kore’ye karşı baskıyı artırmaya çağıracağı kaydedildi. Güney Kore Başkanlık ofisinden yapılan açıklamada, Moon’un başkan seçilmesinden sonra Trump’ın Güney Kore’yi ziyaret eden ilk başkan olacağı belirtildi. Moon ve Trump’ın, Doğu Asya Zirvesi için Güneydoğu Asya Ülkeleri Teşkilatının toplantısına katılmak üzere 12 Kasımda Manila’ya gidecekleri kaydedildi.

Yapılan basın açıklamasında Trump’ın resmi karşılanmasının ardından iki liderin toplantı yapacağı ve Trump'ın eşi ile birlikte verilecek yemeğe katılacağı ve daha sonra ortak basın toplantısı yapılacağı ifade edildi.
Trump, 25 yıl sonra Güney Kore’ye ziyaret eden ilk ABD başkanı olacak.

Yapılan açıklamada, iki liderin Güney Kore-ABD ittifakını güçlendirmek, Kuzey Kore nükleer konusunun çözümü için işbirliğini artırmak ve Kuzey Doğu Asya’da barış ve istikrarın sağlanması için işbirliğini güçlendirmek için görüşmeler yapacağı kaydedildi.

Güncellenme Tarihi : 17.10.2017 12:16

İLGİLİ HABERLER