Dünya
  • 14.9.2004 04:05

TÜRK MAFYASI KAFA KESTİ!..

İspanya ve Portekiz’de eroin pazarını tamamıyla kontrol eden Türk mafyası, bağımsız hareket eden ve meydan okuyan Portekizli kabadayı Hary Neto’yu (28) kafasını keserek öldürdü.

Lizbon’da büyük yankı uyandıran cinayet ‘Türk mafyası dehşet saçtı’ başlığıyla gazetelere yansıdı. Türk mafyasından aldığı Hollanda kökenli eroini, Lizbon’da bir süre pazarladıktan sonra kendi başına iş çevirmeye başlayan Neto, en yakın arkadaşları tarafından satıldı. Lizbon’un ünlü kabadayısı, İstanbul’dan giden iki kişi tarafından önce sorguya çekildi. Ters cevaplar verip borçlu olduğu parayı ödemeyen ve ‘Portekiz’de Türklere ekmek yok’ diyen kabadayının sonu kötü oldu. Polis, bir hafta sonra Hary Neto’nun cesedini sokakta buldu. Neto’nun kesik başı ise tüm aramalara rağmen hiçbir yerde bulunamadı ve bir hafta bekletildikten sonra ceset başsız olarak gömülmek zorunda kaldı.

Neto’nun kesik başının ibret olması için önce Portekizli, sonra İspanya’daki diğer uyuşturucu pazarlayıcılarına gösterildiği iddia edildi. Türk uyuşturucu mafyasına karşı çıkan Lizbonlu kabadayının başı kesilerek öldürülmesi üzerine İspanyol ve Portekiz narkotik şube ekipleri, ‘Bu tip cinayetler daha önce İspanya’da da görüldü. Genellikle Türk mafyasının işi’ dediler.  

Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:55

İLGİLİ HABERLER