Dünya
  • 27.11.2015 11:18

Türkmenler Esed güçlerini püskürttü

Lazkiye yakınlarında bulunan Bayırbucak bölgesindeki Türkmen dağlarının en stratejik tepelerinden Kızıldağ’ı dün sabah saatlerinde yoğun füze ve top atışlarından sonra ele geçiren Rusya destekli Suriye rejiminin unsurlarını gece Türkmen güçler ablukaya aldı.

Bölgeye Lazkiye'den takviye gönderen Esad rejimine ait 20 araçlık konvoyun Türkmenler tarafından imha edildiği ve Suriye unsurlarına ait 2 tank ile 1 uçaksavarın ele geçirildiği öne sürüldü. Yaklaşık 6 saatlik çatışmanın ardından Türkmenler neredeyse Kızıldağ’ın tamamına hakim oldu. Esad unsurlarından çok sayıda ölü ve yaralının olduğu öğrenildi.

Güvenlik önlemlerini üst düzeye çıkaran Türk Silahlı Kuvvetlerine ait obüslerin ise namlularını Suriye sınırına çevirdiği bildirildi.

Kızıldağ’a tekrar hakim olmak isteyen Esad güçleri, Keseb yakınlarından Kızıldağ’ı havan ve füzelerle vurmaya devam ediyor. Esad güçlerine Lazkiye açıklarında konuşlanmış Rusya’ya ait gemiler de füzelerle destek veriyor. Çatışma ve bomba sesleri, sınırın Türkiye tarafından duyuluyor.

MEHMET ALTUNIŞIK - NURİ PİR 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:28

İLGİLİ HABERLER