Dünya
  • 1.7.2016 00:07

Ukrayna'da vampir yaratık yakalandı

Chupacabra rivayetlere göre, bir sıçrayışta 1.8 metre yüksekliğe ulaşabiliyor.

Daily Mail gazetesinin haberine göre; pek çok ülkede halk arasında efsaneleşen 'vampir', Ukrayna'nın batısındaki Rukshin adlı bir köyde aylardır herkesin korkulu rüyası oldu.

Köylülerin çiftliklerine girip bütün tavuklarının ve tavşanlarının kanını içerek öldüren chupacabra, Ivan adlı kahraman bir çiftçi tarafından yakalandı.

Kahraman köylü Ivan 'vampir'i yakalama anını, "Chupacabra uzun süredir köyümüzdeki herkese korku salıyordu, tavuklarımızı ve tavşanlarımızı yiyordu. Tam avlandığı sırada onu yakaladım ve yaba ile öldürdüm" şeklinde anlattı.

Köylüler tarafından 'kahraman' olarak görülen Ivan, bu haberin yayılmasıyla birlikte bazı çevrelerden 'hayvana zulüm uyguladığı' gerekçesiyle ağır eleştriler de alıyor. Bunun sebebi ise yakaladığı chupacabra'yı yaba ile öldürmesi.

Chupacabra'nın ölüsünü bulan veterinerler, telef olan hayvanın cinsini tanımlamakta zorlandı. Bu durum, sosyal medyada hayvanın 'şeytani bir yaratık olduğu, o nedenle de kimsenin onu tanımlayamadığı' şeklinde söylentilerin çıkmasına neden oldu.

Yerel bir labortuvarın baş veteriner hekimi olan Valeriy Dopiryak, chupacabra cinsi hayvan için, "aslında chupacabra özellikleri bakımından Afrika kökenli tilkiye benzetilebilir; fakat dişleri, boynu, kulakları ve pençeleri bu tilkiye göre çok uzun. O nedenle tam olarak ne olduğunu söylemek çok zor" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 1.7.2016 00:35

İLGİLİ HABERLER