Dünya
  • 4.3.2018 01:53

Zombi balığının gözleri ateş saçıyor

Rus gezgin ve balıkçı Roman Fyodorov, yakaladığı ilginç deniz canlılarını Instagram ve Twitter hesaplarından paylaşıyor. Genellikle farklı şekillere sahip olsalar da hepsi normal görünümlü oluyor. Fakat Fyodorov'un yakaladığı bir balık olağan dışı bir görüntüye sahip çünkü balığın gözleri kıpkırmızı.

Gözleri adeta ateş saçan bu balığa Fyodorov, Pazartesi Balığı ya da Zombi Balığı adını vermeyi düşünmüş. Roman Fyodorov, balığı Twitter'daki 134 bin takipçisiyle paylaştı ve balık, takipçiler arasında Zombi Balığı olarak nam saldı.

Fyodorov'un yakaladığı diğer balıkların hemen hepsinin ağzı açık ve şaşkın bakışlı olduğu görülüyor. Zombi balığı ise gayet sert bakışlı ve mağrur.

Eğer bu balık Türkiye'de yakalanmış olsaydı türünün kesinlikle "Tosun Paşa Balığı" olarak adlandırılması gerekirdi. Çünkü sert bakışlı, dik, mağrur ve gözleri ateş saçan bir canlı olsa olsa Tosun Paşa olabilir.

Fyodorov'un takipçilerinden bazıları denizin kirletilmesinden ötürü balığın bu hale gelmiş olabileceğini iddia etti. Hatta Rusya'da daha önce yakalanan boynuzlu balığın da radyasyon dolayısıyla mutasyon geçirdiği söylenmişti.

Fakat usta balıkçı bu iddialarla fazla ilgilenmedi ve balığın lezzetli olduğunu açıklamakla yetindi.

Hatta Zombi Balığı olan ismini de "çok ünlü ve lezzetli bir balık" olarak değiştirmek istediğini söyledi.

 

Güncellenme Tarihi : 5.3.2018 00:54

İLGİLİ HABERLER