Dünya
  • 4.5.2013 19:32

Dünyada böyle katliam görmedi!..

Esed rejimine bağlı milislerin Tartus'a bağlı Banyas ilçesindeki Sünni köyü el Beyda'da gerçekleştirdiği katliamın dehşet veren görüntüleri yayınlandı. Şebbiha milislerinin etnik temizlik yaptığı katliamda, aralarında kadın ve çocukların olduğu yüzlerce kişi infaz edildi.

Suriye'de yönetime bağlı ordu ve Şebbiha'nın önceki gün bölgede tek Sünni köy olarak bilinen el Beyda'da gerçekleştirdiği katliamın boyutunu ortaya koyan görüntüler yayınlandı. Köyü kuşatan ordu ve milisler evlere tek tek girerek yüzlerce insanı katletti. Dış dünya ile bağlantının kesildiği köyde ölenlerin sayısı konusunda tam bir rakam vermenin güç olduğu belirtiliyor.

Muhaliflerin sosyal paylaşım sitelerini yükledikleri dehşet veren görüntülerde evlerinde infaz edilmiş onlarca kadın ve çocuk görülüyor. Birçok kadın ve çocuğun boğazının kesilmiş olduğu dikkat çekiyor. Şebbihaların ayrıca öldürmeden önce 3 aylık bir bebeğin ayaklarını yaktıkları görülüyor. Kucağında çocuklarıyla ya da hamile kadınların kurşuna dizilerek can vermiş olması da yürek burkuyor.

Suriye eski Başkan Yardımcısı Abdulhalim Haddam El Arabiya televizyonuna dün yaptığı açıklamada, Esed'i sahil bölgesini Sünni Müslümanlardan temizlemek için etnik bir temizlik yapmakla suçladı. Haddam, el Beyda'da en az 700 kişinin bu etnik temizlik sebebiyle öldürüldüğünü öne sürdü.

Suriye'de Esed'e bağlı silahlı güçlerin, Tartus'un el Bayda kasabasına yönelik gerçekleştirdiği ve yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği katliam operasyonu görüntüleri, devlet kanalı Sama televizyonu tarafından canlı verildi. Kasabaya hakim bir tepeye çıkan muhabir, operasyonu dakika dakika izleyicilere aktardı.

Görüntülerde haberi canlı veren muhabir, ordu ile "terörist" olarak nitelendirdiği muhalifler arasında çatışmaların olduğunu öne sürerek, silahlı muhaliflerin ağaçların arasında saklandığını iddia ediyor. Çatışmaların olduğunu anlatan muhabirin, o esnada açık bir alanda operasyonu canlı bir şekilde anlatması ise dikkat çekiyor.

Muhabir, sunumunda askerlerin bir kısmının beldeyi kuşattığını, diğerlerinin ise evlerde arama yaparak operasyona devam ettiklerini anlatıyor. Operasyona katılan milisler ise muhabirin uzattığı mikrofona morallerinin yüksek olduğunu, bir gün içinde çok rahat bir şekilde el Bayda'yı temizleyeceklerini söylüyor.

İlk görüntülerde köy meydanında duran kamyonetin yanında hiç bir ceset görünmezken, bir sonraki fotoğrafta ise aynı kamyonetin yanında çok sayıda ceset olduğu görülüyor.

Yüzlerce asker ve Şebbiha milisinin girdiği görülen el Bayda'da yer yer kurşun sesleri işitilirken, bazı evlerden ise dumanların yükseldiği göze çarpıyor.

Bu arada Suriye resmi televizyon ise el Beyda'da ordunun gerçekleştirdiği operasyonda çok sayıda kişinin öldürüldüğünü duyurdu. Muhaliflerin yayınladığı görüntülerde ise köyde kadın ve çocuklardan oluşan yüzlerce kişinin infaz edildiği görüntülere yansıyor.

Esed sahil bölgelerini Sünnilerden temizlemek istiyor'
Suriye eski Devlet Başkanı Hafız Esed'in Yardımcısı Abdulhalim Haddam, ülkedeki savaşa duyarsız kaldıkları gerekçesiyle uluslar arası kamuoyu ve Arap dünyasını eleştirdi.

Ülkenin gittikçe kötüye gittiğini ifade eden Haddam, ABD yönetimine muhaliflere askeri destek verme çağrısında bulundu. Haddam ayrıca Esed'i etnik temizlik yapmakla suçladı.

El Arabiya televizyonuna konuşan Abdulhalim Haddam, Suriye'de her gün ölen kişi sayısının kimyasal silahtan çok daha büyük tehlike oluşturduğunu söyledi. Haddam, "Son olarak yönetimin Tartus'un el Beyda köyünde dün gerçekleştirdiği katliamda, 700’ün üzerinde kişi hayatını kaybetti. Esed yönetimi, oluşturduğu Şebbiha milisleri ile sahil bölgesini Sünnilerden temizlemek istiyor." ifadelerini kullandı.

Muhalifler, önceki gün Esed ordusuna bağlı askerlerin Beyda'da gerçekleştirdiği operasyonda yüzlerce kişinin öldürüldüğünü duyurmuştu. Aralarında kadın ve çocukların da olduğu ölenlerin çoğunun kurşunlanarak ve boğazları kesilerek infaz edildiği kaydediliyor. Cesetlerin büyük bir kısmının yakıldığı belirtiliyor. 

Esed güçlerinin Banyas'ın el-Beyda köyüne saldırıları devam ediyor. Baskınlarda 29 kişi daha katledildi.

Suriye'de Esed güçlerinin, Tartus'un Banyas ilçesine bağlı El-Beyda köyüne yönelik saldırılarının devam ettiği bildirildi. Köye yönelik yapılan operasyonlarda bugün en az 29 kişinin katledildiği, öldürülenler arasında 5 çocuk bulunduğu ve ölü sayısının artmasından endişe edildiği belirtildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Esed'e bağlı güçlerin, havadan ve karadan bombaladığı köye girerek, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 29 kişiyi öldürdüğünü aktardı.

Köyden kaçmayı başaran görgü tanıklarının ifadelerini aktaran SNHR, rejime bağlı birliklerin ateşli ve kesici silahlarla katlettiği bazı köylülerin cesetlerini de yaktığını dile getirdi.

Yerel kaynaklar, Nusayri nüfusun yoğunlukta olduğu bölgedeki Sünni El-Beyda köyüne müdahale eden Şebbiha milislerinden 2 kişinin 2 gün önce öldürülmesinin ardından, Esed güçlerinin köye toplu şekilde saldırılar başlattığını iddia etti.

Dehşet Görüntüleri

Öte yandan Esed yönetimine bağlı Suriye Devlet Televizyonu ile Sama TV, köyde "terörle mücadele operasyonu" düzenlendiğini duyurdu. Her iki TV kanalı da sokak ortasında infaz edilmiş muhaliflerin cesetlerinin ve köye müdahale eden Esed güçlerinin görüntülerini yayınladı.

El-Beyda'dan kaçmayı başaran görgü tanıklarının da cep telefonlarıyla kaydettikleri görüntülerde, içlerinde çocukların da yer aldığı 16 sivilin üzerlerine açılan ateş sonucu katledildiği gözlemleniyor.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) yaptığı açıklamada, dün başlayan saldırılarda Esed'e bağlı çetelerin, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 150 kişiyi öldürdüğünü iddia ederek, "Suriye'de güvenliğin sağlanması için Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin acil müdahale etmesi gerekiyor. İşlenen katliamların soruşturulması için olayın Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne havale edilmesi gerekli" ifadelerini kullanmıştı.

UYARI : KATLİAMIN FOTOĞRAFLARI NE YAYINLANACAK GİBİ NE DE BAKILABİLECEK GİBİ.GERÇEKTEN KORKUNÇ VE DEHŞET VERİCİ... YAYINLANABİLİR GÖRÜNTÜLERDEN OLUŞAN VİDEO BİLE SON DERECE KORKUNÇ..
18 YAŞINDAN KÜÇÜKLERİN BU VİDEOLARI AÇMASI DOĞRU DEĞİLDİR..


İŞTE O KATLİAMDAN GÖRÜNTÜLER


VİDEOYU İZLEMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:39

İLGİLİ HABERLER