Gündem
  • 3.8.2022 16:34

Dünya'nın dönüş hızı arttı

Hepimizi etkileyecek! Bir saniyenin korkutucu sonucu: Bilim insanları şaşkına döndü...

Dünya'nın dönüş hızı arttı. Bilim insanları en kısa gün rekorunun kırıldığını duyurdu. Bir gün normalden 1.59 daha kısa sürdü. Dünya bu şekilde hızlanmaya devam ederse saatlerimizden bir saniye çıkarmamız gerekebilir diyen uzmanlar bunun yıkıcı etkileri olabilir.

Bilim insanları Dünya'nın normalden farklı hareket ettiğini keşfetti. Dünya'nın yeni hareketinin yıkıcı etkileri olabileceği ifade edildi.29 Haziran'da, Dünya'nın tam dönüşü 24 saatten 1,59 milisaniye daha kısa sürdü. Böylece Dünya için en kısa gün rekoru kırılmış oldu.Dünya'nın dönme hızının bu şekilde artması halinde atomik saatten bir saniye çıkarılması gerekecek.

BİR SANİYENİN KORKUTUCU ETKİSİ

Teknoloji şirketi Meta'daki araştırmacılar, 'artık bir saniyenin' teknoloji üzerinde devasa etkileri olacağını ve donanım altyapıları için "büyük bir acı kaynağı" olacağını söyledi.

DÜZENSİZLİĞİN NEDENİ KÜRESEL ISINMA MI?

Uzmanlar, "Dünyanın en yüksek dağlarındaki buzulların erimesi ve yeniden donması düzensiz hıza katkıda bulunmuş olabiliré dedi.

TimeandDate web sitesi, "Dünya, bilim insanlarının dönme hızını ölçmek için atomik saatleri kullanmaya başlamasından bu yana en kısa gününü kaydetti" açıklamasında bulundu.

 

 

Güncellenme Tarihi : 3.8.2022 16:43

İLGİLİ HABERLER