Ekonomi
  • 31.8.2007 10:39

DÜNYANIN EN GÜÇLÜ KADINI LİSTESİNDE İKİ TÜRK

Listede Türkiye'den Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili İmre Barmanbek var.
      ABD'de yayımlanan ekonomi dergisi Forbes, dünyanın en güçlü kadınlarını belirledi. Almanya Başbakanı Merkel geçen yıl olduğu gibi ilk sırada yer aldı.
      Listenin ikinci sırasında Çin Başbakan Yardımcısı Wu Yi var. Üçüncü sırada ise Singapur'un "first lady"si Ho Ching bulunuyor. Amerikan Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice dördüncü sırada.
      Demokrat Parti'nin başkan adaylığı için yarışan Hillary Clinton ise 25'inci sırayı aldı. İlk 25'te televizyon yıldızı Oprah Winfrey ile İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth de bulunuyor.
      Listeye Türkiye'den de iki kadın girdi. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni'nin iki sıra üzerinde 65'inci sırada yer buldu.
      Listede Türkiye'den bir diğer isimse Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili İmre Barmanbek. Barmanbek bu yıl listenin 88'inci sırasında. Barmanbek geçen yıl ise 100'üncü sıradaydı.

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:36

İLGİLİ HABERLER