Sağlık
  • 14.5.2013 16:08

Dünyanın ilk kadavradan rahim naklinde üzen haber

ANTALYA - Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Ünal ve Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığında görevli Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, rahmi olmadığı için hamile kalamayan ve rahim nakli yapılan Derya Sert'in hamilelik süreciyle ilgili bilgi verildi.
     Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:
     "Dünyanın kadavradan rahim nakli yapılan ilk hastası Derya Sert'in 8'inci hafta sonundaki kontrolünde embriyo kalp atışlarının izlenmemesi üzerine gebeliği sonlandırılmıştır. Hastanın genel durumu iyidir ve evinde istirahat etmektedir. Uygun şartlarda hazırlıkları tamamlandığında tüp bebek tedavisine devam edilecektir."
     Rahmi olmadığı için hamile kalamayan 23 yaşındaki Derya Sert'e, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'ın başkanlığındaki ekip tarafından 8 Ağustos 2011'de gerçekleştirilen ve 7 saat süren operasyonla kadavradan rahim nakledilmişti.
     Sert'e 2 Nisan'da embriyo transferi yapılmış ve 12 Nisan'da da gebelik sonuçlarının olumlu olduğu yönünde açıklama yapılmıştı.
    
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:20

İLGİLİ HABERLER