Sağlık
  • 11.10.2021 18:15

Dünyayı sarsan aşı hırsızlığı

İngiltere'den gündeme bomba gibi düşen aşı iddiası... Rusya tüm bilgileri çaldı!İngiliz medyasında yer alan haberlere göre, Rusya, Sputnik V aşısını geliştirmek için Oxford aşısının planını çaldı. İsmi gizli tutulan güvenlik kaynakları 'elimizde kanıt var' derken, kısa sürede dünya gündemine birinci sıradan giriş yapan haber ile ilgili Rusya'dan açıklama geldi.

Dünya İngiltere'den gelen aşıda hırsızlık iddiası ile çalkalanıyor.

İngiliz The Sun gazetesinde yer alan habere göre, Rusya, Sputnik V Koronavirüs aşısını oluşturmak için Oxford aşısının planını çaldı.

The Sun'a konuşan ismi gizli tutulan güvenlik yetkilileri yabancı bir casusun hayati verileri çaldığına dair kanıtları olduğunu söyledi.

Rusya'nın Sputnik aşısının Oxford tarafından tasarlanan aşıya benzer bir teknoloji kullandığı biliniyordu. The Sun'a göre, uzmanlar artık bunun bir şüphe olmaktan çıktığı görüşünde.

Muhafazakar Parti Milletvekili Bob Seely ülkenin bir numaralı gündemi haline gelen gelişme sonrası 'Çin ve Rus casusluk iddiaları hakkında artık ciddi adımlar atmamız gerektiğini düşünüyorum' dedi.

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

The Sun'ı 'bilimsellikten uzak bir gazete' olarak tanımlayan Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov 'Yayınlarını da bilim dışı olarak değerlendiriyoruz' dedi.

Geçtiğimiz yıl aşı geliştiren ABD, Kanada ve İngiltere'deki birimler siber saldırıların hedefi olmuş, bu saldırıların arkasında Rusya olduğu iddia edilmişti.

Öte yandan Rusya'da, Koronavirüs salgınının başlangıcından bu yana son 24 saatte 968 kişinin ölümüyle virüs kaynaklı "günlük en yüksek can kaybı" kayıtlara geçerken ölüm vakaları 4 gündür 900'ün üzerinde görülüyor.

690 binden fazla Kovid-19 hastasının tedavisinin devam ettiği ülkede, 21 bin 49 kişinin sağlığına kavuşmasıyla toplam iyileşen sayısı 6 milyon 840 bin 845'e ulaştı.

Rusya'da, son 24 saatte 968 kişinin hayatını kaybetmesiyle salgının başlangıcından bu yana en yüksek günlük can kaybına ulaşılırken toplam ölü sayısı 215 bin 453'e çıktı.

Hafta başında günlük can kaybı sayısı 900'ün altında olan ülkede, 6 Ekim'de 900'ün üzerine yükseldi. Rusya'da günlük ölüm vakası 7 Ekim'de 924, dün ise 936 olarak açıklandı.

Güncellenme Tarihi : 11.10.2021 18:22

İLGİLİ HABERLER