Dünya
  • 19.1.2020 09:15

Dünyayı sarsan ölümcül virüs artıyor

KAYNAK : YENİ AKİT

Çin’in doğusundaki Wuhan kentinde geçen ay tespit edilen ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından “2019-nCoV” adı verilen virüsün etkilediği kişi sayısının 45’in üstünde olduğu belirtildi. ABD’nin, havalimanlarındaki Çin’den gelen yolcuların sağlık taramasından geçirmeye hazırlandığı bildirildi.

Çin’in doğusundaki Wuhan kentinde geçen ay ortaya çıkan gizemli virüsün etkilediği kişi sayısının, 45 olarak açıklanan resmi vaka sayısından çok daha yüksek olduğu belirtildi.

ÇİN Dünyayı sarsan ölümcül virüs artıyor ile ilgili görsel sonucu

Tayland’da iki, Japonya’da ise 1 vakaya rastlanırken, İngiliz uzmanlara göre bu sayı 1700’e ulaşmış durumda. Çin’de gizemli virüsün yol açtığı solunum hastalığı yüzünden gerçekleşen ikinci ölümün ardından, ABD havalimanlarının Çin’den gelen yolcuları sağlık taramasından geçirmeye hazırlandığı bildirildi.

Büyük endişe

Dünya Sağlık Örgütü tarafından “2019-nCoV” adı verilen virüse ilk kez Çin’in orta kesimindeki Hubei vilayetinin merkezi Wuhan kentinde rastlanmıştı. Çin’de ay takvimine göre gelecek hafta yeni yıla girilecek ve yeni yılla birlikte başlayacak Bahar Bayramı’nda yaşanacak yoğun seyahat sürecinde salgının yayılmasından endişe ediliyor.

GİZEMLİ HASTALIK!

Çin'in Hubey eyaletinin Vuhan kentinde ortaya çıkan salgın, 2002 ve 2003'te yüzlerce kişinin ölümüne yol açan şiddetli akut solunum yolu sendromu (SARS) salgınını hatırlattığından ülkede endişeye yol açmıştı.

SARS nedeniyle 2003'te Çin'de 349, Hong Kong'da 299 kişi yaşamını yitirmişti.

Diğer yandan yerel yetkililer, Vuhan'da onlarca kişide görülen hastalığın SARS olmadığını belirtmiş ve yapılan ilk incelemelerin, hastalığın SARS, Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS), influenza, kuş gribi ve adenovirus olma ihtimalini ortadan kaldırdığını ifade etmişti.

Vuhan dışında Hong Kong, Tayvan, Güney Kore, Japonya ve Tayland'da da bu hastalığın belirtilerini gösteren kişiler tedavi altına alınmıştı.

Çin dışında rastlanan vakalarda, hastaların Vuhan'a seyahat etmiş kişiler olması salgın ihtimalini güçlendiriyor.

Kaynak: Dünyayı korkutan gizemli salgın! Giderek yayılıyor, ölenler var

Güncellenme Tarihi : 19.1.2020 11:39

İLGİLİ HABERLER