Asayiş
  • 15.5.2013 00:55

'Dur' ihtarına uymayınca ayağından vuruldu

Edinilen bilgiye göre, bir otomobilde uyuşturucu suçundan aranan bir şahsın olduğu bilgisini alan Silvan İlçe Emniyet Müdürlüğü asayiş ekipleri, otomobili durdurmak istedi. “Dur” ihtarına uymayan sürücü Kamuran Ö., aracı polisin üzerine doğru sürünce ayağından vurularak yakalandı. Araçta araması olan bir şahıs ise kaçtı. Yakalanan Kamuran Ö., Dr. Yusuf Azizoğlu Silvan Devlet Hastanesi’nde kaldırıldı. Şahıs tedavisinin ardından ifadesi alınmak üzere polis otosuyla Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, hastaneye gelen yaralı gencin yakınları acil serviste görevli Doktor Nurhal Özyaramış ile tartıştı.
Yaralı gencin babası Abdullah Ö., oğlunun piknikte olan annesi ve kardeşlerini almak için evden çıktığını, oğlunun polisler tarafından vurulduğunu duyduktan sonra hastaneye geldiklerini söyledi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

SİLVAN'DA AYAĞINDAN VURULARAK YAKALANAN GENÇ İFADE VERDİ

 Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde "dur" ihtarına uymayarak otomobilini polisin üzerine sürdüğü ileri sürülen şahıs, çıkarıldığı cumhuriyet savcılığınca serbest bırakıldı.
Silvan İlçe Emniyet Müdürlüğü asayiş ekiplerinin "dur" ihtarına uymadığı ileri sürülen Kamuran Ö., aracı polisin üzerine doğru sürdüğü belirtilirken ayağından vurulmuştu. Yakalanan Kamuran Ö., Dr. Yusuf Azizoğlu Silvan Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Emniyetteki ifadesinin ardından çıkarıldığı cumhuriyet savcılığınca serbest bırakılan Kamuran Ö., "Polis bana herhangi bir şey sorsa ben cevabımı verirdim. Bana bir şey demeden arabadan çıktığım gibi bacağıma sıktı. Bir el bacağıma, bir elde havaya sıktı. Mahkemedeki ifademde kendi arabamla geziden geliyordum. Polis beni durdurunca durdum. Arabamdan indiğim sırada polisin bacağıma sıktıklarını söyledim" dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:19

İLGİLİ HABERLER