Spor
  • 22.2.2013 21:15

Durduralamayan adam : Burak Yılmaz

Şampiyonlar Ligi’nde gol krallığı için Cristiano Ronaldo ile çekişen Burak Yılmaz, rakip savunmaların korkulu rüyası oldu.

AMK’nın haberine göre, Şampiyonlar Ligi’nde 7. maçında 7. golünü kaydeden Burak Yılmaz övgülere boğuldu. Drogba transferinin ardından ikinci planda kalacağı söylenen hatta takımdan ayrılmak istediği ifade edilen Burak Yılmaz ilk idmanda Fildişili yeni arkadaşı ile güle oynaya pozlar vererek dedikoduları yalanlamıştı. Sezon başında geldiğinde ise durum daha vahimdi. Daha önce formalarını giydiği Beşiktaş, Trabzon ve F.Bahçe’de Şampiyonlar Ligi platformunda gol atamayan Burak, üzerine Galatasaray forması giyince boyut değiştirdi.

16 şut 7 gol
Devler Ligi’nde oynadığı 7 maçta 7 kez ağları sarsan Burak Yılmaz, Avrupa futbolunun en önemli arenasında gol krallığında ilk sırayı Real Madrid’in yıldızı Cristiano Ronaldo ile paylaşıyor. Ronaldo 7 gole ulaşırken rakip kaleye isabet ettirdiği şut sayısı 31. Burak Yılmaz ise 7 gole sadece 16 isabetli şutla ulaştı. Reuters, “Galatasaray’ın Yılmaz’ı Drogba’nın gölgesinde parlıyor” başlığı atarken, AS ise “Herkes Drogba ve Sneijder transferlerine odaklanmışken hücumda asıl referans Burak Yılmaz” diye yazdı.

Jardel’i geçti sıra Hakan Şükür’de
Schalke’yi de boş geçmeyen Burak Yılmaz, Şampiyonlar Ligi’nde gol sayısını 7’ye çıkardı. Aslan’ın yıldızı böylelikle 6 gollü ‘Süper Mario’ lakaplı Jardel’i geride bırakarak tarihe geçti. Ancak Burak Yılmaz’ın önünde yeni bir hedef var. Devler Ligi’nde ‘Kral’ Hakan Şükür’ün toplam 13 golü var. Burak bu sezon ve önümüzdeki yıllarda en az 7 gol daha atarak efsane ismi geride bırakmayı hedefliyor.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:54

İLGİLİ HABERLER