Gündem
  • 30.6.2010 16:51

DURSUN ÇİÇEK'İN OĞLU: "AİLECE DARBEYE KARŞIYIZ"

İrtica ile Mücadele Eylem Planı belgesinin altında ıslak imzası bulunduğu iddiası ile tutuklanan Albay Dursun Çiçek`in oğlu Deniz Çiçek, babasının masum olduğunu ve bu komplodan aklanacağını savunarak, “Babam Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde böyle bir belgeyi imzalayacak en son kişilerden biri, biz ailecek darbe karşıtıyız” dedi.

İrtica ile Mücadele Eylem Planı belgesinin altında ıslak imzası bulunduğu iddiası ile tutuklanan Kurmay Albay Dursun Çiçek’in oğlu Deniz Çiçek, babasının masum olduğunu ve bu komplodan aklanacağını savundu. Çiçek, ‘Babam Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde böyle bir belgeyi imzalayacak en son kişilerden biri. Biz ailecek darbe karşıtıyız.‘ dedi.

AİLECEK DEMOKRAT VE DARBE KARŞITIYIZ

Doktorasına New York Columbia Üniversitesinde, ‘Finansal Mühendislik’ konusunda devam eden Çiçek, babası Kurmay Albay Dursun Çiçek ile ilgili iddiaları ANKA’ya değerlendirdi. Çiçek, "4 kişilik Çiçek ailesinin tamamının darbe karşıtı olduğunu bir saniye bile düşünmeden ve sonuna ‘ama’ diye başlayan başka cümleler eklemeden rahatlıkla söylerim. Bunun sadece lafta kalmadığını ve bu demokrat ortamı ailemle bir arada olduğum her anda hissettiğimi de hemen ardından düşünmeden eklerim. Babam Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde böyle bir belgeyi imzalayacak en son kişilerden biri, biz ailecek darbe karşıtıyız” dedi.

MİLİTARİST KUTLAMALARA KARŞI ÇIKTIM

Çiçek, ailede tüm fertlerin birbirinin düşüncelerine her zaman saygı gösterdiğini belirterek şöyle konuştu:

“Sabancı Üniversitesindeyken Buluşma Forumu olarak düzenlediğimiz ‘19 Mayısları Stadyumlardan Kurtaralım’ kampanyasındaki aktif rolümdü. Şu anki 19 Mayıs kutlamalarının entelektüel içeriğinin olmadığını, bu militarist kutlamalardan kurtulmamız gerektiğini belirttiğimiz; gençlerin kendi bayramlarını organize edebilmelerinin önünün açılmasını istediğimiz bu etkinlikte babamın beni engellemek bir kenara, olumsuz hiçbir şey söylememiş olması sanırım Çiçek ailesinin ortamının nasıl olduğu konusunda bir fikir verir.”

Babası Dursun Çiçek’in o yıllarda hiç bir şekilde bu oluşumda yer almasına ve fikirlerine karşı çıkmadığını öne süren Çiçek, “Bu oluşumun bir süre sonra sadece radikal görüşlerin destekçisi bir harekete dönüşmesi üzerine aktif üyelikten ayrıldım şimdi sadece bu oluşumu bana gönderilen e-mailler aracılığıyla izliyorum” dedi.

ANTİMİLİTARİST ARKADAŞLARIM ‘KEŞKE HER ASKER BABAN GİBİ OLSA’ DERDİ

Çiçek, babasının asker kökenli olmasının ve kendisinin de antimilitarist bir oluşumda yer almasının tamamı antimilitarist ve darbe karşıtı olan arkadaşları tarafından da hayretle karşılandığını belirterek, “Hatta o dönemde bu organizasyonda birlikte çalıştığımız arkadaşlarımdan duyduğum ‘Keşke tüm askerler baban gibi olsaydı’ tarzı cümleler de TSK içinde muhtemelen darbeye en çok karşı çıkacak kişilerin başında babamın geleceğinin bir diğer kanıtıdır” diye konuştu.

TUTUKLU BABAYA NEW YORK’TAN ONLINE DESTEK

Çiçek babasına destek olmak ve mahkeme sürecinde bilgi kirliliğini önlemek için internette bir blog oluşturduğunu belirterek, “Bu blogu yazmamızdaki en öncelikli amaç yaşatılan bilgi kirliliğinin bir nebze de olsa önüne geçebilmek. Türkiye'ye vize durumlarından dolayı gidemediğim bu yaz babamın orada yaşadıklarına New York'tan destek olarak yapabileceğim kısıtlı şeylerin arasında da en faydalı olabileceğini düşündüğümüz için son bir haftadır kardeşim dava dosyasıyla uğraşırken ben de her şeyi bırakıp bu blogla uğraştım. Bundan sonra da hem dava ile ilgili gelişmeleri hem de konuyla ilgili basında yer alan haberleri bu blogu takip edenlerle aktif olarak paylaşmaya çalışacağım mahkeme sürecinde oluşacak bilgi kirliliğine hazırladığımız.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:21

İLGİLİ HABERLER