Spor
  • 20.11.2016 15:32

Dursun Özbek: İnanmayan otobüse binmesin

Fenerbahçe Galatasaray derbi maçı ile ezeli rekabette 384. derbi oynanacak. Fenerbahçe Galatasaray derbisi bu akşam nefes kesen bir mücadeleye sahne olacak. Karşılaşma öncesinde Galatasaray Başkanı Dursun Özbek taraftarlara mesaj gönderdi. Özbek, 'İnanmayan otobüse binmesin' açıklamasında bulundu. Fenerbahçe Galatasaray derbi maçı deplasman yasağının kalkmasıyla farklı bir heyecanı da yaşatacak. Sarı-kırmızılı taraftarlar Kadiköy'de 6 yıl sonra derbi mücadelesini statta izleyecek. Nefes kesecek derbi bu akşam saat kaçta başlayacak?

Fenerbahçe Galatasaray derbi maçına artık saatler kaldı. Mücadele öncesinde iki takımında karşılaşmaya çıkacak ilk 11'i merak konusu olurken, tarihe damga vuran istatistikler dikkat çekiyor. Fenerbahçe Galatasaray maçı öncesinde deplasman yasağının kalkması ile birlikte sarı-kırmızılı taraftarlar da derbi heyecanını statta yaşayabilecek. Peki Fenerbahçe Galatasaray derbi maçı saat kaçta hangi kanaldan canlı olarak yayınlanacak?

DURSUN ÖZBEK: 'İNANMAYAN OTOBÜSE BİNMESİN'

Fenerbahçe derbisine gitmek için Türk Telekom Arena'da toplanan Galatasaraylı taraftarları ziyaret eden Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek GSTV'ye açıklamalarda bulundu.Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Kadıköy'e inanarak gidiyoruz. İnancı olmayan otobüslere binmesin. Hepimizde Aslan yüreği var. Oradan galibiyetle döneceğiz. Hep beraber tarihe geçeceğiz" ifadelerini kullandı.Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Beşiktaş deplasmanına da sarı krımızılı taraftarlar ile birlikte gitmişti.

Fenerbahçe 3 puan ve 17 yıllık yenilmezlik serisi için sahaya çıkacak

Topal ve Lens’in yerine oynayacak futbolcular Galatasaray derbisinin kaderini tayin edecek. Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında bu akşam Galatasaray’ı konuk edecek.

Fenerbahçe Galatasaray derbi maçı saat kaçta?

Fenerbahçe Galatasaray derbisi bu akşam saat 20:00'da başlayacak. Mücadeleyi FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Zorlu maçta Çakır’ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Halis Özkahya olacak. Karşılaşma LİG TV kanalından canlı olarak yayınlanacak

Süper Lig’de 7 haftadır kaybetmeyen ve son 3 maçını kazanan sarı-lacivertliler, çıkışını Galatasaray karşısında da devam ettirmek için sahadan 3 puanla ayrılmayı hedefliyor. Lige tarihinin en kötü başlangıcını yapmasına rağmen son 7 haftada toparlanan Fenerbahçe, haftaya 18 puanla lider Medipol Başakşehir’in 8 puan gerisinde girdi.

Sarı-lacivertliler, 17 senedir taraftarı önünde kaybetmediği Galatasaray’ı bir kez daha yenmesi durumunda rakibinin ligde 1 puan önüne geçecek.

Fenerbahçe Galatasaray maçı öncesi istatistikler

İki ezeli rakip, bugüne kadar ligde 118 kez karşılaştı: Fenerbahçe 48, Galatasaray 33 kez kazandı. İki takım, Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde 60. karşılaşmasına çıkacak. Fenerbahçe, evinde Galatasaray'ı 34 kez yenerken sadece 10 kez kaybetti. Fenerbahçe, Kadıköy'de Galatasaray'a 22 Aralık 1999'dan bu yana yenilmiyor. Ancak, Kadıköy'de oynanan son yedi maçın dördü berabere bitti.Galatasaray, Fenerbahçe'yle oynadığı son üç resmi maçta yenilgi almadı (son iki lig maçı berabere, 2016 Türkiye Kupası finalinde galibiyet).

Galatasaray, Fenerbahçe önünde 1998-1999 arasından bu yana dört maçlık bir yenilmezlik serisi yakalayamadı (sarı kırmızılılar, o dönemde dört lig, iki TSYD Kupası olmak üzere üst üste altı maçta rakibine kaybetmemişti).Galatasaray, Fenerbahçe karşısında son yedi resmi maçta sadece bir mağlubiyet aldı. İki takım arasındaki son iki maç berabere bitti: 1984-1986 arasında oynanan ve beraberlikle biten beş maçtan bu yana iki takım arasındaki lig maçlarında üst üste üç beraberlik alınmadı.Aatif Chahechouhe, Galatasaray'a karşı sekiz lig maçında dört gol kaydetti. Bu gollerin tamamını iç sahada attı (dört iç saha maçı, dört gol).Lige üç haftada bir puan alarak başlayan Fenerbahçe, sonraki yedi maçtan 16 puan çıkardı.Fenerbahçe, bu sezon evindeki beş lig maçından sekiz puan çıkarabildi. Bu, 1992-93 sezonundan bu yana Fenerbahçe'nin iç sahadaki en kötü sezon başlangıcı.

Galatasaray, ligde oynadığı son yedi deplasman maçını kaybetmedi; onun öncesindeki 10 maçın yedisini kaybetmişlerdi (3B).Fenerbahçe, Kasım aylarında oynadığı son 18 lig maçını kaybetmedi. Galatasaray, Kasım aylarında oynadığı son 24 lig maçının yedisini kazanabildi (8B 9M).Ligde bu sezon yalnızca Beşiktaş, Galatasaray'dan daha fazla şut çekti (Fenerbahçe 119 ile sekizinci). Ancak Fenerbahçe şut isabetinde %50.5, gole çevirmede %21.2'lik oranlarla ikinci sırada (Galatasaray şut isabetinde %45.4 ile yedinci, gole çevirme oranında % 12.4 ile onuncu).Galatasaray topa sahip olma  ve toplam isabetli pas sayısında ligin en başarılı takımı; Fenerbahçe ise her iki alanda Beşiktaş'ın ardından üçüncü sırada.Galatasaray'ın bu sezon deplasmanlarda attığı sekiz golün altısında Bruma'nın doğrudan katkısı var (dört gol, iki asist).Fenerbahçe'nin bu sezon iç sahada attığı ilk yedi golün altısı duran toplardan gelmişti; sarı lacivertlilerin Kadıköy'deki son dört golü ise açık oyunda geldi.

Galatasaray'ın bu sezon yediği sekiz golün beşi duran toplardan geldi. Başakşehir'in ardından Süper Lig'deki en yüksek ikinci oran bu.Galatasaray, aynı zamanda Kayserispor'la birlikte ligin en fazla kafa golü yiyen iki takımından birisi. Fenerbahçe de üç kafa golü yedi ve oransal olarak Galatasaray (tüm gollerin %62'si) ve Başakşehir'in ardından üçüncü sırada bulunuyor. Galatasaray, Bursaspor'la birlikte bu sezon ceza sahası dışından gol yemeyen iki takımdan biri. Fenerbahçe'nin de attığı 21 golün sadece biri ceza sahası dışından geldi.2016 yılında Edin Visca'nın ardından en fazla gol katkısı yapan Süper Lig oyuncusu Robin van Persie (14 gol, dört asist).Bruma, Süper Lig'in en fazla çalım atan oyuncusu; en yakın rakibinden 27 fazla çalım attı.Süper Lig'de bu sezon yalnızca Orhan Ovacıklı, Tolga Ciğerci'den daha fazla top kaptı.

İki önemli eksik

Fenerbahçe’de sarı kart cezalısı Mehmet Topal ile Hollanda Milli Takımı’nda sakatlanan Lens, derbide forma giyemeyecek. Fenerbahçe’de sakatlığından dolayı uzun süredir oynayamayan bir diğer Hollandalı futbolcu Gregory van der Wiel de derbide forma giyemeyecek.

Fenerbahçe Muhtemel 11

Fenerbahçe’de Mehmet Topal ve Lens’in derbide forma giyemeyecek olması teknik direktör Advocaat’ı ilk 11 kurma konusunda düşündürüyor.

Mehmet Topal’ın yokluğunda formaya en yakın isim Rus futbolcu Roman Neustaedter gözüküyor. Ozan Tufan’ın sakatlıktan yeni çıkması nedeniyle

Advocaat’ın ön liberoda Josef de Souza’nın yanında Rus futbolcuya şans vermesi bekleniyor. Lens’in yerine ise formaya en yakın isim olarak Moussa Sow ön plana çıkıyor. Teknik direktör Dick Advocaat’ın Galatasaray derbisindeki muhtemel 11’i şöyle:

Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Simon Kjaer, Martin Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Josef De Souza, Neustaedter (Alper), Aatıf Chahechouhe, Volkan Şen, Sow, Robin van Persie.

Ozan Tufan ve Fernandao takıma döndü

Fenerbahçe’de sakatlıkları nedeniyle uzun süredir takımdan ayrı kalan Ozan Tufan ile Jose Fernandao, Advocaat’ın şans vermesi durumunda derbide forma giyebilecek. A Milli Futbol Takımı’nın 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu’nda 9 Ekim’de İzlanda’yla deplasmanda oynadığı maçta sakatlanan Ozan Tufan, takımla çalışmalara başladı. En son 28 Ağustos’ta Kayserispor maçında forma giyen ve 2 aydan fazla süre takımdan ayrı kalan Fernandao da antrenmanlara katıldı. Advocaat, hazır görmesi durumunda bu iki ismi de kadroya dahil edebilecek.

Galatasaray "Kadıköy’den çıkış" arayacak

Galatasaray taraftarı, 6 yıl aradan sonra Fenerbahçe deplasmanına gidecek. Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaşacak Galatasaray, hem son haftalardaki puan kayıplarına son vermeye çalışacak hem de Kadıköy’de 17 yıldır yenemediği rakibini mağlup etmek için sahaya çıkacak.

Süper Lig’de lider Medipol Başakşehir’in 6 puan gerisine düşen Galatasaray zirveden uzaklaşmamak için mücadele edecek. Bu sezonki 2 yenilgisini de iç sahada alan Galatasaray, rakip sahada oynadığı 5 karşılaşmada 3 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti. Bu sezon deplasman karnesi iyi olan sarı-kırmızılı takım tam kadro maça gelecek. Galatasaray’ın Adanaspor ile oynadığı maçta oyundan alınmasına tepki göstermesinin ardından kadro dışı bırakılan Yasin Öztekin, Fenerbahçe derbisi

öncesi affedilerek yeniden forma giyme şansı yakaladı. Cezalı olması nedeniyle Medipol Başakşehir maçının kadrosuna alınmayan Yasin, Fenerbahçe müsabakasında teknik direktör Jan Olde Riekerink’in tercihleri arasına girebilir. Spor Toto Süper Lig ekipleri Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor arasındaki maçlarda taraftarlar için uygulanan deplasman yasağının sona ermesiyle, sarı-kırmızılı futbolseverler 6 yıl sonra Kadıköy’de bir derbiyi izleyebilecek.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, Fenerbahçe deplasmanında en son, 2010-2011 sezonunun 9. haftasında 24 Ekim 2010 tarihinde yapılan derbiyi takip etmişlerdi. Aradan geçen 2 bin 219 günün ardından Ülker Stadı yeniden Galatasaray taraftarlarını konuk edecek. Uygulamanın 2011-2012 sezonunda başlatılmasının ardından, ilk olarak Süper Lig’in 11. haftasındaki Beşiktaş-Galatasaray müsabakasına rakip takım taraftarı alınmazken, 5 yıl sonra deplasman yasağına son verildi ve yine bir Beşiktaş-Galatasaray derbisinde konuk ekip taraftarları için yer ayrıldı.

Taraftarlar TT Arena’da toplanacak ve Kadıköy’e otobüslerle gidecek Derbi maçta Galatasaray taraftarı için Ülker Stadı’nda 2 bin 300 kişilik yer ayrılırken, sarı-kırmızılı futbolseverler Kadıköy’e otobüslerle geçecek.

bu akşam öğleden sonra Türk Telekom Arena’da buluşacak Galatasaray taraftarları, buradan yaklaşık 40 otobüsle Kadıköy’e hareket edecek. Kulüp başkanı Dursun Özbek de Fenerahçe derbisi için Ülker Stadı’na taraftarlarla birlikte geçeceğini açıklamıştı.

Galatasaray Muhtemel 11

Teknik Direktör Jan Olde Riekerink’in özellikle savunmanın orta ikilisinde değişiklik yapabileceği öne sürülürken, bağırsak enfeksiyonu geçiren Lukas Podolski’nin son durumu ise akşam yapılacak antrenmanın ardından netlik kazanacak.

Hollandalı teknik adamın Fenerbahçe maçına takımını Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya (Serdar Aziz), Hakan Balta, Carole, Tolga Ciğerci, Selçuk

İnan, Podolski (Yasin Öztekin), Sneijder, Bruma ve Eren Derdiyok 11’iyle çıkarması bekleniyor.

Türk Telekom'dan derbiye 2 yeni uygulama

20 Kasım Pazar günü oynanacak Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde, taraftarlar ilk kez "desibelmetre" ve "akıllı ekran" özelliklerini kullanabilecek

Türk Telekom, "Ülker Stadyumu - Fenerbahçe" uygulamasıyla entegre çalışabilen "desibelmetre" ve "akıllı ekran" özelliklerini taraftarların kullanımına sunuyor.

Türk Telekom açıklamasına göre, 20 Kasım Pazar günü oynanacak Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde, taraftarlar ilk kez "desibelmetre" ve "akıllı ekran" özelliklerini kullanabilecek.

"Ülker Stadyumu - Fenerbahçe" uygulamasıyla entegre çalışan desibelmetre özelliğiyle tribünlerdeki ses seviyesini uygulama üzerinden taraftarlarla anlık paylaşacak. Türk Telekom'un Ülker Stadyumuna kurduğu desibelmetreler sayesinde, derbide sarı lacivertliler uygulama üzerinden anlık desibelmetre ölçümü yapabilecek. Böylece maçta dört tribüne ait desibelmetre ölçümleri, uygulama ekranında anlık gösterilecek. Taraftarlar ise sonuçları sosyal medyada paylaşabilecek.

Uygulamada yer alan "akıllı ekran" özelliği sayesinde ise taraftarların paylaştıkları mesajlar Ülker Stadyumunda yer alan 200'ü aşkın akıllı ekranda eş zamanlı gösterilecek. Sadece saha içindeki taraftarların değil, dünyanın dört bir yanındaki taraftarların gönderdiği destek mesajları ve fotoğraflar, maç boyunca akıllı ekranlarda gösterilecek.

Güncellenme Tarihi : 20.11.2016 15:35

İLGİLİ HABERLER