Dünya
  • 4.10.2020 09:57

Durumu kötü denilen Trump hastaneden video yolladı

Dört dakikalık videoda 'Geri döneceğim, sanırım yakında döneceğim' diyor Trump..Donald Trump'ın sağlığı hakkında çelişkili haberlerler çıkmıştı.. İki çelişkili açıklama birbirini yalanlar türdendi.

Doktoru Sean Conley bugün erken saatlerde Walter Reed hastanesinin önünde şunları söyledi:
- Şu anda takım ve ben, başkanın kaydettiği ilerlemeden son derece mutluyuz. Perşembe günü, hafif bir öksürüğü ve biraz burun tıkanıklığı ve yorgunluğu vardı, bunların hepsi şimdi düzeliyor ve iyileşiyor.

Beyaz Saray Genelkurmay Başkanı Mark Meadows olduğuna inanılan başkana yakın bir kaynak, Cumartesi sabahı gazetecilere bilgi verdi ve oldukça farklı bir şey söyledi:
- Başkan'ın son 24 saatteki hayati değerleri çok endişe vericiydi ve önümüzdeki 48 saat onun bakımı açısından kritik olacak. Hala tam bir iyileşme için net bir yolda değiliz.

Donald Trump , kimin doğru olduğuna inandığınıza bağlı olarak iyi olabilir veya çok hasta olabilir. Ancak şüphesiz ki dünyanın en güçlü ülkesinin yönetimi, başkanının sağlığı hakkında net bir mesaj veremiyor.
Dün geç saatlerde yapılan bu eleştirilerden sonra Trump ortaya çıktı.
4 dakikalık bir vioeo ile Amerikalılara seslenen Trump, "Ben iyiyim sanırım yakında döneceğim" dedi.

Trump önce Twetterdenşunu yazdı;
"GREAT Walter Reed Tıp Merkezi'ndeki doktorlar, hemşireler ve TÜMÜ ve benzer şekilde kurumlardan gelen diğerleri inanılmaz ŞAŞIRTICI !!!" diye son 30 dakikada yazdı. “Bu PLAGUE ile mücadelede son 6 ayda muazzam ilerleme kaydedildi. Onların yardımıyla kendimi iyi hissediyorum! "
Sonra kameranın karşısına geçti..

'Kendimi iyi hissetmeye başladım':
Trump önümüzdeki iki günün kritik olduğunu söylüyor, deneysel ilaçları 'Tanrı'nın mucizeleri' olarak nitelendiriyor ve Walter Reed'in video adresinde Melania'nın kendisinden daha iyi olduğunu söylüyor.
Başkan, Twitter'da yayınlanan bir videoda, 'dünyanın her yerindeki' COVID-19 hastaları için virüsle savaşacağına söz verdiği için 'Kendimi iyi hissetmeye başladım' dedi.

74 yaşındaki Trump, First Lady Melania Trump'ın semptomlarının kendisininki kadar şiddetli olmadığını söylerken, aldığı tedavilerin 'Tanrı'nın mucizeleri' olduğunu sözlerine ekledi.

Dört dakikalık Twitter videosunda Trump, 'İkimiz de iyi gidiyoruz' dedi.

Melania gerçekten çok iyi idare ediyor. Muhtemelen okuduğunuz gibi, o benden biraz daha genç, sadece birazcık, 'dedi 50 yaşındaki karısı için.

Bu nedenle, hastalığı biliyoruz, yaşın gençlere karşı durumunu biliyoruz ve Melania, bu durumu istatistiksel olarak ele alınması gerektiği gibi ele alıyor ve bu beni çok mutlu ediyor ve bu ülkeyi çok mutlu ediyor, ama ben de iyi gidiyor ve bence yine çok iyi bir sonuç alacağız. '

 

Güncellenme Tarihi : 4.10.2020 10:18

İLGİLİ HABERLER