Asayiş
  • 14.7.2009 19:49

DURUŞMAYA GİTTİ, İŞİNDEN OLDU

Kızı kazada ölen çoban baba, hukuk mücadelesi sırasında işsiz kaldı

İZMİR’de bir besicilik firmasında çobanlık yapan 47 yaşındaki Şahin Güner, Konya’nın Beyşehir İlçesi’nde geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren 21 yaşındaki Damla Güner için hukuk mücadelesi başlattı. Şahin Güner, kızının bulunduğu motosikletin sürücüsü ve motosiklete çarpan otomobilin sürücüsü hakkında dava açtı. Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya katılmak için Konya’ya gelen baba, geri döndüğünde işinden atıldığını öğrendi.

Selçuk Üniversitesi Beyşehir Meslek Yüksek Okulu Muhasebe Bölümü’nden geçen yıl mezun olan Damla Güner, 21 Mart Cumartesi günü arkadaşı Cengizhan Savur’un kullandığı motosikletle otogara giderken motosiklet, Hasan Özceylan’ın kullandığı otomobile çarptı. Kazada, Savur ve Damla Güner yaralandı. İlk tedavisi Beyşehir Devlet Hastanesi’nde yapılan Damla Güner, Konya Numune Hastanesi’ne sevk edildi. Burada tedavi altına alınan Damla Güner’in, 27 Mart Cuma günü beyin ölümü gerçekleşti. Güner’in çoban babası Şahin Güner, kızının organlarını bağışladı.

Şahin Güner, organlarıyla 6 kişiye hayat veren kızı Damla için hukuk mücadelesi başlattı. Güner, olayın ardından kızının bulunduğu motosiklet sürücüsü Cengizhan Savuran ile çarptığı otomobilin sürücüsü Hasan Özceylan, hakkında dava açtı. Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşması 19 Haziran’da yapıldı. İlk duruşmaya katılmak için Konya’ya gelen çoban baba Şahin Güner, geri döndüğünden işinden atıldığını öğrendi.

GEREKÇE GÖSTERİLMEDEN İŞTEN ATILDI

Gerekçe gösterilmeden işinden atıldığını öne süren Güner, iddiasında, “İşyeri sahibinin bilgisi dahilinde Konya’ya mahkemeye geldim. Geri gittiğimden işten çıkartıldığım bildirildi. Niçin işten atıldığını anlamadım. Şu an eşimle ortada kaldım” "dedi.

10 Temmuz Cuma günü yapılan ikinci duruşmaya da, İzmir Seferhisar Kaymakamlığı’ndan aldığı para ile geldiğini belirten Şahin Güner, iş aradığını söyledi.

Şahin Güner, kızının organlarını bağışladığı için Sağlık Bakanı Recep Akdağ, tarafından Ankara’ya bakanlığa davet edildiğini, randevu tarihi olan 29 Haziran’da Sağlık Bakanlığı’na gittiğinde ise içeriye alınmadığını ileri sürdü. Güner, iddiasında “Sağlık Bakanı Recep Akdağ, gönderdiği mektupta bizi Ankara’ya davet ettiğini belirtti. Randevu gününde mektupla birlikte bakanlığa gittik. Ama dışarıdaki görevliler bizi içeriye almadı. Belki de içeri alınmayışımızdan bakanımızın haberi bile yok.”

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:16

İLGİLİ HABERLER