Dünya
  • 2.7.2009 00:25

DÜŞEN UÇAKTAN KURTULAN KIZ 13 SAAT OKYANUSLA BOĞUŞMUŞ!..

Hint Okyanusu'nda Komor adaları açığında dün düşen Yemen hava yollarına ait uçaktan kurtulan tek kişi olan 14 yaşındaki Bahia Bakari'nin, kurtarılmadan önce 13 saat okyanusta mücadele verdiği bildirildi.


Fransa Devlet Bakanı Alain Joyandet, Komor'daki hastanede Bahia'nın yaşadıklarını anlatırken, "Gerçek bir mucize. O yiğit bir kız... Saat 01.30'dan 15.00'e kadar uçağın bir parçasına tutundu" dedi.


Joyandet, Bahia'nın kendisini kurtarması için oradan geçen bir tekneye sinyal verecek kadar güçlü olduğunu, kesinlikle inanılmaz bir fiziki direnç gösterdiğini söyledi.


Bahia'nın bu akşam Fransa'ya götürüleceğini ve Paris'te bir hastaneye yatırılacağını anlatan Joyandet, genç kızın fiziki olarak bir tehlikesi olmadığını, ancak travma geçirdiğini kaydetti.

Bu arada, Bahia'yı hastanede bir yetkilinin ziyareti sırasında gören Associated Press muhabiri, genç kızın yüzünde yara bere, dirseğinde sargı olduğunu aktardı.


Genç kızın babası Kasım Bakari de, telefonda görüştüğü Bahia'nın Komor adalarındaki ailesini görmek üzere annesiyle birlikte Paris'ten ayrıldığını, kaza sırasında uçaktan fırlayarak kendisini uçağın yanında bulduğunu anlatmıştı.


Nazik bir genç kız olarak tanımladığı Bahia'nın güç bela yüzebildiğini kaydeden Bakari, kızının ürkek bir yapısı olduğunu, böyle bir kazadan kurtulabileceğini hiç düşünmediğini söylemişti.
Yemenia hava yollarına ait Airbus 310 uçağının dün Komor açıklarında düşmesi sonucu, 14 yaşındaki Bahia dışında uçakta bulunan 152 kişi yaşamını yitirmişti. Uçağın kara kutularından birinin yeri bugün belirlenmişti.


AP ajansı daha önce, kurtulan kızın adını "Baya" olarak duyurmuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:33

İLGİLİ HABERLER