Gündem
  • 19.9.2013 02:14

Düşürülen helikopterin hedefinde kim vardı?

Suriye Türkmen Kitlesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Hatay Şube Sorumlusu Ayhan Orli, sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle Türk jetleri tarafından düşürülen helikopterin hedefinin Türkiye sınırına yakın bölgelerde yaşayan siviller olduğunu iddia etti.

Orli, yaptığı açıklamada, Esed rejimine ait savaş uçakları ve helikopterlerin sınır bölgesini sürekli bombaladığını söyledi.

İki gün önce, helikopterin düşürüldüğü Cebel İkrad ve Bayırbucak Türkmen bölgesinin bombalandığını ifade eden Orli, "Rejime ait helikopter ve uçaklar sınır bölgesini defalarca bombalamış. Türk jetlerinin, zaman zaman sınıra fazla yaklaşan uçak ve helikopterleri geri püskürtmek için bölgede uçuş yaptığına şahit olduk. Düşürülen helikopterin hedefi sınırdaki sivillerdi. Bölgeden aldığımız bilgi bu yönde" diye konuştu.

Orli, Yayladağı ilçesi sınırı yakınlarında kurulan çadırlarda, 10 bine yakın Suriyelinin yaşadığını kaydetti.

Çadırlarda yaşayan Suriyelilerin kaldığı bölgede çok sayıda keşif yapıldığını ve zaman zaman saldırı düzenlendiğini savunan Orli, buna benzer saldırıların Reyhanlı ilçesi sınırının Suriye tarafında da yaşandığını belirtti.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:55

İLGİLİ HABERLER