Gündem
  • 30.6.2008 10:05

DUT YEDİ SUSTU!

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "sosyal demokrat ilkelere uygun davranmadığı" gerekçesiyle uyarılması gündeme gelince Sosyalist Enternasyonal toplantısına katılmaktan vazgeçti. Sosyalist Enternasyonal Başkanı Papandreu'dan istediği güvenceyi alamayan Baykal, toplantı için Atina'ya gitmek yerine, Ankara'nın Ayaş ilçesinde düzenlenen "Dut Festivali"ne katıldı.

'GİTMEM' DEMİŞTİ
Daha önce yaptığı açıklamada, "Sosyalist Enternasyonal'de AK Parti'nin ilişki kurduğu bazı solcu siyasetçiler, CHP'ye ve Türkiye'ye karşı yanlış tavır içinde. Enternasyonal'in buna itibar ettiğini gördüğümüz anda gereğini yapacağız. Bunun olmayacağını garanti etmezlerse gitmem" diyen Baykal, dün kesin kararını verdi. Baykal, 30 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasındaki toplantı için Atina'ya gitmekten vazgeçti. Sosyalist Enternasyonal'e sadece DTP'li Emine Ayna gözlemli sıfatıyla katılacak. TBMM Grup Başkan Vekili Hakkı Süha Okay, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş ile Ayaş'a giden Baykal, Ayaş Belediyesi'nin yaptırdığı Havuzlu Çarşı ve Toplumsal Dayanışma Merkezi'nce hazırlanan el sanatları sergisinin açılışını yaptı. Baykal burada yaptığı konuşmada, "Hepimiz Ayaşlıyız, hepimiz Türkiyeliyiz. Kimse bize dinimizi, imanımızı öğretmeye kalkmasın. Çeksinler ellerini milletin üstünden" dedi.

BABACAN'I ELEŞTİRDİ
Baykal, "Türkiye'de Müslümanların baskı altında olduğunu" söyleyen Dışişleri Bakanı Ali Babacan'a da "Senin kafanda başka bir İslamiyet mi var? Sen millete başka bir İslamiyet mi dayatmak istiyorsun?" diye seslendi. Baykal, gazetecilerin Sosyalist Enternasyonal ve Anayasa Mahkemesi kararıyla ilgili sorularına ise, "Gündemimizde dut var" diyerek yanıt vermedi.

SABAH

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:14

İLGİLİ HABERLER