Asayiş
  • 18.10.2008 00:38

E-MAİL İLE GELEN İHBARLA TERÖR ÖRGÜTÜNE DARBE

NEZİR GÜNEŞ
MARDİN - Mardin'de, polisin terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlediği operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan basın açıklamasında, Emniyet Müdürlüğü'ne ait web adresine e-mail ile gelen ihbarda, bölücü terör örgütünün kırsal alanına eleman aktarımını sağladıkları ve örgütün yurt dışındaki terör örgütü üyeleriyle bağlantı sağlayan 3 kişinin Kızıltepe ilçesindeki evlerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan İ.S., M.A.K. ve H.B. adlı şahısların ikametlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 238 gram A4 patlayıcı madde, 2 adet tabanca, 1 adet 16 mm çapında tek kırma
av tüfeği ve bu tüfeğe ait 25 fişek, 1 adet elektrikli kapsül, 1 adet naylona sarılı vaziyette elektronik düzenekle birlikte çok sayıda örgütsel doküman, 2 adet bilgisayar, flash bellekler, 10 adet cep telefonu ve telefonlara ait sim kartlar, bilgisayar içerisinde çok sayıda örgütsel resim ve belgeler ele geçirildi.
Zanlıların terör örgütü mensuplarıyla irtibata geçerek getirttikleri patlayıcı maddelerin diğer illere sevkini sağladıkları, örgüte maddi destek sağladıkları, örgüt mensuplarına ve örgüt mensuplarının yakınlarına sim kart ve cep telefonu gönderdikleri belirtildi. Adli makamlara sevk edilen zanlılardan M.A.K. ve H.B. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, İ.S. ise tutuklanarak cezaevine konuldu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:17

İLGİLİ HABERLER