Yaşam
  • 30.8.2011 09:41

E-TİCARET İÇİN 2 BİN ELEMAN ARANIYOR

Türkiye’nin en büyük insan kaynakları platformu Kariyer.net verilerine göre 2011 yılının ilk 8 ayında istihdam hacmi en çok artan sektör e-ticaret oldu. 2011 yılının ilk 8 aylık periyodunda sektörden gelen eleman talebi yüzde 200’lük bir artışla 2 bin kişiye ulaştı.

Kariyer.net, e-ticaret sektörünün istihdam haritasını çıkardı. Veriler, fırsat sitelerinin yeni iş fırsatları doğurduğuna işaret ediyor. e-ticaret sitelerinin en çok aradığı pozisyonlar sırasıyla yönetici, satış temsilcisi, yazılım uzmanı, muhabese elemanı, sistem yöneticisi, danışman, satın alma uzmanı ve internet pazarlama uzmanı oldu. Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, e-ticaret uygulamalarının çizdiği başarılı grafiğin istihdama da yansıdığını belirtti. Azoz, “e-ticaret, günden güne hacmini artırıyor ve başlı başına bir sektör olma yolunda hızla ilerliyor” dedi.

İnternet şirketlerinin personel arama süreçlerini de internet üzerinden gerçekleştirdiğini belirten Azoz, şöyle konuşuyor: “Sitemize üye e-ticaret sitelerinin sayısı iki yılda yüzde 150’ye varan artış gösterdi. Kariyer.net veritabanında ilanı bulunan 120 e-ticaret firması var. İnternette faaliyet gösteren firmalar, internetin sağladığı hız ve maliyet avantajını çok daha yakından bildiklerinden, eleman arama süreçlerinde de interneti tercih ediyor. Teknik pozisyonlardan yönetici ve danışman gibi yönetim kadrolarına, tüm iş ilanlarını internette yayınlayıp süreci internette yönetiyor.”

Alışveriş sitelerinin sadece internet üzerinde faaliyet göstermediğini belirten Azoz, satılan ürünlerle ilgili bakım, depolama ve loijistik faaliyetleri de yürütüldüğü için bu alanlar için yoğun personel arandığını belirtiyor.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 14:28

İLGİLİ HABERLER