Ekonomi
  • 3.12.2020 19:04

E-Ticaret Nedir?

1995 yılından bu yana dünya üzerinde internet kullanımının yaygınlaşmasıyla ortaya çıkan e-ticaret, dijital bir ortamda online bir şekilde ticaretin yapılması anlamına gelir. Başka bir deyişle, bir ürün almak ya da bir hizmet için, birçok ödeme yöntemine sahip olan bir internet sitesi aracılığıyla ticaret yapılmasını sağlayan bir alışveriş yöntemidir.

Dünyada hızlı bir şekilde yayılmış ve birçok kuruluş, satış işlemlerine e-ticaret yöntemini eklemiştir. Bu sayede sadece belirli bir yere veya noktaya satış yapmazlar

E-Ticaret Hedefi Nedir?

E-ticaret yapmak isteyenler belirli bir hedef oluşturmalıdır. Bir hedef oluşturulmadan e-ticaret yapmaya başlamak başarısızlıklara sebebiyet verir.

E-ticaret hedefi, satış, ziyaretçi, arama motorlarında başlarda çıkma, sosyal medya üzerinde etkin bir yere sahip olma gibi birçok alanı kapsar.

E-ticaret satış hedefi: Ticaret, kazanç elde etmek amacıyla yapılır. E-ticaret siteleri, günümüzün ticaret yöntemidir. Siteler, satış yaptıkları takdirde bir kazanç sağlar ve bu şekilde işlerini yürütürler. Fakat satış yapamayan bir site, zarardan başka bir şey getirmez. Bundan dolayı, satış üzerine yani e-ticaret sitesi kurmak isteyenlerin bir satış hedefleri olmalıdır. Bu hedef sitenin ve çalışan kişilerin masraflarını karşılayacak düzeyde belirlenir. Bu hedeflere ulaşabilmek içinde reklam ve pazarlama alanlarında çalışmalarını iyi bir şekilde yapmaları gerekir. Ancak bu şekilde site kuran girişimciler, e-ticaret satış hedefini yakalayarak, işlerini yürütebilir.

E-ticaret ziyaretçi hedefi: Bir sitenin satış yapabilmesi için, tanınması ve siteye ziyaretin olması gerekir. Yeni kurulan bir site, tanınmadığı için ziyaretçisi de olmaz. Bu e-ticaret sitelerinin gerçek ziyaretçilere ihtiyacı vardır. Ziyaretçi sayısının artırılması gerekir. Siteye giriş yapan her ziyaretçi hedef müşteridir. Bundan dolayı e ticaret seo çalışması yürütülerek, ziyaretçilerin arttırılması hedeflenir. Çünkü ne kadar ziyaret, o kadar satıştır.

E-ticaret arama motorlarında başlarda çıkma hedefi: Yeni açılan internet siteleri, arama motorlarında başlarda ya da ilk sayfada, siteye çok fazla giriş olmadığı için çıkmazlar. Bundan dolayı da daha fazla kişiye erişemezler. Sitelerde kullanılan hedef kelimelerin çok olmasıyla ilk sayfada ya da başlarda çıkabilmek mümkündür. Bunun için e-ticaret arama motorlarında başlarda çıkma hedefi konulmalıdır. Arama motorlarında iyi sonuçlara ulaşmak ancak alanında profesyonel bir seo danışmanı ile mümkün olur. Bu aşamada tercih edilecek seo danışmanı bu yetkinliğe sahiptir.

E-ticaret sosyal medya üzerinde etkin bir yere sahip olma hedefi: Sosyal medyanın çok fazla kullanılması sebebiyle sosyal medya, e-ticaret siteleri için önemli bir fırsat haline gelmiştir.  Sosyal medya da reklam yaparak, ürünlerinizin tanıtımını yapıp hedeflere ulaşılabilir. Bunun için e-ticaret sosyal medya üzerinde etkin bir yere sahip olma hedefi belirlenmelidir. Unutulmamalıdır ki, sosyal medya da ne kadar çok takipçi bulunuyorsa, o kadar çok kişiye ürünlerin tanıtımı yapılır.

Güncellenme Tarihi : 3.12.2020 19:04

İLGİLİ HABERLER