Gündem
  • 24.4.2024 10:20

Ebu Ubeyde, savaşın 200. gününde mesaj gönderdi.. İsrail ordusunu Gazze'nin kumlarına sıkıştırdık

Ebu Ubeyde, Gazze'ye yönelik saldırının 200. gününde mesaj gönderdi..
Tutukluların ailelerine seslendi ve İran saldırısına ilişkin yorum yaptı

El Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, 23 Nisan 2024 Salı günü yaptığı açıklamada, Aron Arad'ın "El Aksa Tufanı'ndan 200 gün sonra cani düşmanın hâlâ imajını düzeltmeye çalıştığını" söyledi. 
Senaryo, Gazze'deki İsrailli mahkumlarla tekrarlanma ihtimali en yüksek olan senaryodur.

El Kassam'ın askeri sözcüsü, saldırının 200. gününde yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun hâlâ Gazze'nin kumlarında sıkışıp kaldığını açıkça belirterek, "utanç ve yenilgiden başka bir şey elde etmeyeceğini" vurguladı.

İsrail işgalinin 200 gün boyunca kitlesel katliam, yıkım ve katliamdan başka bir şey başaramadığını ve tüm direniş gruplarını ortadan kaldırdığına dünyayı ikna etmeye çalıştığını, bunun "büyük bir yalan" olduğunu vurguladı.

İşgal ordusunun dünya nezdindeki imajının yerle bir edilmesinin ardından direniş ve Filistin halkı karşısında başarısızlığa uğradığına dikkat çekti.

Ayrıca El-Qassam'ın savaşçılarının sadece birkaçını belgelediğini vurguladı, dünyanın “Mücahidimizin cesaretine ve sadece düşman saldırılarına değil, aynı zamanda geri çekildikleri sırada da acı verici olaylara tanık olduğunu” belirtti.

Açıklamalarında Ebu Ubeyde, İsrail işgalinin dünyayı "El-Kassam'ı ortadan kaldırabildiğine ve geriye yalnızca Refah taburunun kaldığına" inandırmaya çalıştığını belirterek, Düşman topraklarımızın her karışında varlığını sürdürdüğü sürece savaşçılarının saldırılarına devam edeceğini ve yenilenen taktikleri benimseyeceğini vurguladı. 

Ayrıca El Kassam'ın "Filistin halkının temel ve insani haklarından, en önemlisi saldırganlığın durdurulması, düşmanın geri çekilmesi, yerinden edilenlerin geri dönüşü, yeniden yapılanma ve ablukanın kaldırılmasından vazgeçmeyeceğini" vurguladı .

Bu bağlamda işgalin müzakerelerde verdiği tüm sözlerden vazgeçmeye çalıştığını ve daha fazla zaman kazanmak istediğine dikkat çekti.

Ebu Ubeyde, saldırının 200'üncü gününde İsrailli tutukluların ailelerine mesaj gönderdi

Ebu Ubeyde, yaptığı açıklamalarda İsrailli tutukluların ailelerine bir mesaj göndererek, 1986 yılında izleri kaybolan İsrailli pilot Aaron Arad'ın kaderinin benzer olacağı uyarısında bulundu.

"Ron Arad'ın senaryosu, Gazze'deki düşman esirleriyle tekrarlanması en muhtemel senaryo olabilir" dedi ve ekledi: "Top, işgal kamuoyunda kimin umrundaysa onun sahasında ama zaman sınırlı ve çok az kişi var." mahkumları serbest bırakma fırsatı.”

Ebu Ubeyde, konuşmasını İsrailli tutukluların ailelerine yönelterek, "Sözde askeri baskının bizi yalnızca mevzilerimizi korumaya ve halkımızın haklarını korumaya ve onları ihmal etmemeye iteceğini" vurguladı: "Biz sizinkinden daha dürüstüz. devlet."

Halkları ve arenaları birleştirmek

İlgili bir bağlamda Ebu Ubeyde, "El-Aksa Tufanı"nın hedeflerinden birinin, işgalin Filistin davasını izole etme girişimlerinden sonra halkları ve arenaları birleştirmek olduğunu doğruladı.

Ayrıca, direnişin ilk cephesinin Batı Şeria Cephesi olduğunu ve İslam ulusunun kitlelerini, özellikle Ürdün'de direnişi desteklemek için hareketlerini artırmaya çağırdı.

Tahran ile Tel Aviv arasındaki gerilimin doğrudan tırmandırılmasına ilişkin yorum yapan Ebu Ubeyd, İran'ın tepkisinin "büyüklüğü ve doğası itibarıyla yeni kurallar belirlediğini ve işgalin hesaplarını karıştırdığını" vurguladı.

El-Kassam'ın, özellikle Lübnan, Yemen ve Irak'taki savaş cepheleri olmak üzere, "El-Aksa Tufanı"na katılan her askeri ve halk çabasını takdir ettiğini sözlerine ekledi ve "çeşitli cephelerden gelen direniş eylemlerine gösterilen histerik tepki, bu saldırının önemini gösteriyor" dedi. direniş eylemidir.”

İşgalci devletin 7 Ekim 2023'ten itibaren 200 gün boyunca Filistin ve BM verilerine göre Gazze'de Amerikan desteğiyle yıkıcı bir savaş yürüttüğü, geride çoğu çocuk ve kadın olmak üzere yaklaşık 112 bin ölü ve yaralı, kıtlık ve kitlesel yıkım bıraktığı dikkat çekiyor. 

Güncellenme Tarihi : 24.4.2024 10:05

İLGİLİ HABERLER