Gündem
  • 27.1.2015 09:26

Ebu Zer El Gıfari Türbesi restorasyonunda üzücü görüntü

Ebu Zer El Gıfari Türbesi restorasyonunda içler acısı manzara Adıyaman,Ebu Zer El Gıfari Türbesi

İslam'ı ilk kabul eden sahabilerden birisi olan ve Osmanlı Sultanı IV. Murat tarafından Bağdat Seferi dönüşünde inşa ettirilen Ebu Zer El Gıfari türbesi Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü restore ediliyor.  Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 2014 yılında restorasyonuna başlanılan Ebu Zer El Gıfari türbesi yerle bir oldu. Türbenin resterosyonu esnasında Mübarek Zat’ın bulunduğu makamda hoş olmayan görüntüler kameralara yansıdı. Makamın üzerindeki sanduka yıkılırken, makamın içi taş parçaları ile doldu.

Duruma tepki gösteren vatandaşlar, “Bizler buraya türbeyi ziyarete geldik ama bir de baktık ki, türbe yerle bir edilmiş. Geceleri içeriye kedi ve köpekler giriyormuş. Türbenin üzerinde kenarında yatıp kalkıyorlar. Hayvanlar türbe içerisinde hoş olmayan görüntüler sergiliyorlar.

Restorasyona almışlar ama restorasyon kapsamında türbeyi de yerle bir etmişler. Bunlar hiç hoş olmayan şeyler. Bizler türbede yatan zata saygı gösteriyoruz, sevgimiz var bir inancımız var. Bu türbemiz ne kadar restorasyona alınmışsa bile türbeye giden yolların kapatılması hayvanların içeriye girmesi engellenmesi gerekmektedir” şeklinde duruma tepkiler gösterildi. 

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:36

İLGİLİ HABERLER