Gündem
  • 13.1.2015 14:22

Ecel ferman dinlemedi

Trabzon’un Çaykara ilçesinde 4 gün önce meydana gelen çığ sonucu kar altında kalan 5 işçiden 3’ünün cesedi çıkartılırken, çığ altından dün akşam saatlerinde cansız bedeni çıkartılan taşeron Özgür Özyürek'in çığ fekaletinden 3 gün önce hava şartları nedeniyle HES inşaatında çalışmaların durdurulduğuna dair tutanak hazırladığı ortaya çıktı.
 

Ecel ferman dinlemedi Çaykara,çığ felaketi,trabzon

 

Çaykara ilçesinin Karaçam mahallesindeki Kavlatan mevkiindeki Balkodu-2 HES tüneli girişinde 11 Ocak günü çığ fekaleti meydana gelmiş, olayda 1 işçi hayatını kaybetmiş, 4 işçi de çığ altında kalmıştı. Jenaratör tamir etmeye çalışırken çığ altında kalan işçileri çığ felaketinin hemen ardından bölgeye sevk edilen AFAD ekipleri aramaya başlamış, yapılan çalışmalar neticesinde dün akşam saatlerinde Muhammet Işıklı ile taşeron Özgür Özyürek'in cesedine dere yatağında ulaşılmıştı. Çığın altından cansız bedeni çıkartılan evli ve bir çocuk babası Özgür Özyürek'in 8 Ocak 2015 tarihinde hava şartlarından dolayı çalışmaların durdurulduğuna dair yüklenici firma ile birlikte tutanak hazırlayarak imzalandığı ortaya çıktı. Özgür Özyürek imzalı tutanakta, “08-01-2015 tarihinde hava şartlarından dolayı tünel ağzına gidememekteyiz. Firma yetkilisi bilgisi dahilinde çalışma durdurulmuştur. Ayrıca açılması gereken (gerek pasa sahası tünel ağzı gerekse şantiye ile tünel ağzı arasındaki) yolların kapalı olması nedeni ile şantiye tamamıyla durdurulmuştur” ifadelerine yer verildiği belirlendi.

CENAZELER MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLDİ
Kar altından dün cesetleri çıkarılan Can Özyürek ve Muhammet Işıklı’nın cenazeleri Trabzon Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından ailelerine teslim edilirken, Özyürek'in cenazesi toprağa verilmek memleketi Sivas'a, Işıklı'nın cenazesi ise Afyon'a gönderildi.

Öte yandan çığ altında kalan Lokman Çelik ve Erhan Aslan'ı arama çalışmaları bugün sabah saatlerinde başlarken, 2 kişiyi bulmak için Ankara ve Samsun’dan gelen AFAD'a bağlı arama kurtarma ekipleri de bölgeye sevk edildi. 

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:55

İLGİLİ HABERLER