Gündem
  • 30.5.2006 20:46

''ECEVİT'İN SAĞLIK DURUMUNDA İYİYE GİDEN GELİŞMELER VAR''

ANKARA - DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) tedavisine devam edilen eski Başbakan ve DSP Onursal Başkanı Bülent Ecevit'in sağlık durumunda ''küçük küçük de olsa iyiye giden gelişmelerin'' olduğunu söyledi.
     Sezer, GATA önünde bekleyen basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 28 Mayıs Pazar günü GATA'dan yapılan yazılı açıklamada Ecevit'in refleks hareketlerinde bazı gelişmeler olduğunun belirtildiğine dikkati çekerek, bunların umudu artırdığını kaydetti.
     Tedavi sürecinin biraz uzun süreceğini ifade eden Sezer, ''Ecevit'in sağlık durumunda küçük küçük de olsa iyiye giden gelişmeler var. Bu küçük küçük gelişmelerin sağlığını kazanmış şekilde çıkmasına neden olacağına güveniyoruz. Doktorların yerine açıklama yapmamaya özen gösteriyorum ama biz bugün dünden daha umutluyuz. Daha iyi durumdayız'' dedi.
     Sezer, bir gazetecinin, ''küçük reflekslerin neler olduğunu'' sorması üzerine, ''GATA'nın Pazar günü yaptığı açıklamada acı testlerine, uyaranlara tepki verdiği söyleniyordu. Ancak şimdi kolunu oynatmaya başladı kendiliğinden. Esneme, ağız hareketleri gibi yine umutlandıran küçücük de olsa hareketlerin olduğunu doktorlarımız da gözlemişler. Sayın Rahşan Ecevit de zaman zaman yanına gidiyor. O da yerinde gözlemiş oluyor'' diye konuştu.
     Zeki Sezer, bir gazetecinin ''Ecevit'in sağlık durumunun kötü olduğu, hatta öldüğü'' yönünde söylentilerin bulunduğunu hatırlatması üzerine de ''Bu gerçekten bizi çok üzen bir durum. Sayın Ecevit'in kaybedildiği ama saklandığı söylentisi. Niçin saklayalım, bundan kimin ne yararı olabilir bunu anlayabilmiş değilim. Ama ne yazık ki Türkiye'de bu tür fısıltı gazetesi türünden gelişmeler oluyor''şeklinde yanıt verdi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:06

İLGİLİ HABERLER