Yaşam
  • 26.7.2009 12:44

EGE VE AKDENİZ KAVRULUYOR!..

Akdeniz ve Güney Ege sahillerinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin 3 ile 7 derece üzerinde olacak. Hava sıcaklığı, Marmara ve Kuzey Ege’de kıyılarında kuvvetli kuzeyli rüzgarla birlikte 2 ila 4 derece azalacak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden edilen bilgiye göre, bugün Türkiye’nin Akdeniz ve Güney Ege de meydana gelebilecek aşırı sıcaklar ile kuzeydoğu kesimlerinde görülecek olan yağışların; öğle saatlerinden kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililer ve vatandaşlar ın dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara Bölgesi: Trakya ile zamanla kuzey ve doğusu parçalı çok bulutlu, Edirne ve Kırklareli ile akşam ve gece saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar öğle saatlerinden itibaren güneyi (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bandırma, Gökçeada ve Bozcaada) ile İstanbul ve Tekirdağ çevrelerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Ege Bölgesi: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimleri parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar öğle saatlerinden itibaren Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak esecek. Hava sıcaklığının bölge genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi: Az bulutlu ve açık geçecek. Hava sıcaklığının bölgenin batısı (Antalya, Isparta, Burdur) ile Kahramanmaraş çevrelerinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

Batı Karadeniz Bölgesi: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kıyıları (Zonguldak, Düzce, Bartın, İnebolu) ile gece Bolu, Karabük ve Sinop çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi: Doğusu ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Rize, Artvin ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeydoğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır) ile Van, Bitlis ve Muş çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Güney Doğu Anadolu Bölgesi: Az bulutlu ve açık, zamanla doğusu parçalı bulutlu geçecek.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:05

İLGİLİ HABERLER