Asayiş
  • 31.1.2007 17:24

EGE'DE YILIN EN BÜYÜK FUHUŞ OPERASYONU

İBRAHİM KILINÇ
AYDIN (İHA) - Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Aydın, Muğla, İstanbul, Ankara ve Rize illerinde düzenlenen fuhuş ve insan kaçakçılığı operasyonunda, aralarında 17 kamu görevlisinin de bulunduğu 38 kişi gözaltına alındı.


Edinilen bilgiye göre, Aydın İl Jandarma Komutanlığı'nca Nazilli'de bir şebeke tarafından fuhuş yaptırmak amacıyla insan ticareti yapıldığı yolundaki ihbar üzerine operasyon başlatıldı. 29-30 Ocak 2007 tarihlerinde Nazilli, Kuyucak ve Sultanhisar ilçelerinde, Aydın'da da La Flora ve Ege Otel olmak üzere 22 ayrı noktaya yapılan operasyonlarda 20 erkek ve 8 bayan yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan zanlıların üzerlerinde ve ikametlerinde yapılan aramalarda, 3 adet otomobil, 5 adet pasaport, 33 adet cep telefonu, 4 adet hesap defteri, uyuşturucu hap, esrar maddesi ve suçta elde edilen paralar ele geçirildi.


Soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri, suçlara karıştığını tespit ettiği Nazilli Kapalı Cezaevi'nde infaz koruma memuru olarak görev yapan bir kişi, Nazilli Telekom'da güvenlik görevlisi olarak çalışan bir kişi, bir avukat, Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 10 polis memuru, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir polis memuru, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir polis memuru, Rize Ardeşen İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir polis memuru, Muğla Köyceğiz İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir polis memuru olmak üzere 17 kamu görevlisini "rüşvet almak, görevi kötüye kullanmak ve görevi ihmal" suçlarından gözaltına aldı. Aynı suçlardan daha önce yakalanmış olup, bu olaylarla ilgisi bulunan Nazilli Kapalı Cezaevi'nde yatmakta olan 10 kişi hakkında da yasal işlem başlatıldı.
Olaylarda gözaltına alınan N.Ö., S.S., G.S., A.H., S.K., G.T., N.Z. (Azeri ve Gürcistan uyruklu olup kağıt üzerinde bir Türk'le evlilik yaparak soy ismini değiştirmiş bayanlar), Y.K., Ü.O., P.Ö., C.G., A.K., H.B., T.S., M.M., A.K., M.E., F.T., A.Z., A.Y., M.U., B.B., F.Ş., O.E., A.K., P.A., A.D., H.G., E.Ç., S.S., A.A., L.B., A.Ö., S.S., Y.S., A.D. ve Ü.D. olmak üzere 38 kişinin sorgusunun devam ettiği bildirildi.


Bu arada konuyla ilgili açıklama yapan Aydın Vali Vekili Nurdoğan Kaya, fuhuş kapsamında insan ticareti suçuna karıştığı tespit edilen 17 kamu görevlisi hakkında Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca tahkikata devam edildiğini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:27

İLGİLİ HABERLER