Gündem
  • 6.10.2012 13:14

Eğitim uçağı düştü!..

İZMİR'in Ödemiş İlçesi ile Beydağ arasında dağlık alanda Türk Hava Kurumu'na ait tek motorlu eğitim uçağı düştü.
Olayda bir pilot hayatını kaybederken, diğer pilotun yaralı kurtulduğu öğrenildi.

İzmir Efes Havaalanı'ndan kalkan Cessna 172 tipi TC-CBI tescilli uçağın düşüş nedeni henüz belirlenemezken, bölgeye arama-kurtarma ekipleri sevk edildi.

DHA

İZMİR VALİLİĞİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

İZMİR (AA) - İzmir Vali Vekili Ardahan Totuk, Selçuk ilçesinden kalkan Türk Hava Kurumu'na (THK) ait bir eğitim uçağının Beydağ ilçesinde düştüğünü, kazada öğretmen pilotun yaşamını yitirdiği, pilot adayı öğrencinin ağır yaralı olarak kurtulduğunu bildirdi.
     Totuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Selçuk Efes Havaalanı'ndan saat 11.15'te kalkan Türk Hava Kuruma'na ait bir eğitim uçağının saat 12.00 civarında Beydağ ilçesine bağlı Çomaklar köyü yakınlarında düştüğünü kaydetti.
     İlçe merkezine 6 kilometre uzaklıktaki köyün yakınlarında meydana gelen kazanın hemen ardından arama kurtarma çalışması başlatıldığını ve uçak enkazına ulaşıldığını kaydeden Totuk, uçaktaki pilot öğretmen Ahmet Can Damarsardı'nın yaşamını yitirdiğini, pilot adayı öğrenci Volkan Umudum'un ise ağır yaralı olarak kurtarıldığını söyledi.
     Totuk, kazada yaralanan pilot adayı Umudum'un, ambulans helikopterle İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığını bildirdi.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan

TÜRK HAVA KURUMU'NDAN AÇIKLAMA

ANKARA (İHA) - Türk Hava Kurumu (THK), İzmir'de düşen eğitim uçağının pilotunun hayatını kaybettiğini bildirerek, "Acımız büyük" açıklaması yaptı.
Türk Hava Kurumu'ndan yapılan açıklamada, İzmir Selçuk Meydanı’ndan seyrüsefer uçuşu için havalanan THK Gökçen Havacılık işletmesine ait Cessna 172 S tipi eğitim uçağının Beydağı Çomaklar köyü yakınlarında, henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı düştüğü bildirildi. Açıklamada, "Uçağın kaptan pilotu olay yerinde vefat etmiştir. Uçakta bulunan öğrenci pilot ise ağır yaralı olarak ambulans helikopterle hastaneye kaldırılmıştır. Konuyla ilgili incelemeler devam etmekte olup elde edilen bilgiler paylaşılmaya devam edecektir" denildi.

İZMİR'E GETİRİLDİ

Beydağ İlçesi yakınlarında düşen eğitim uçağında yaralı kurtulan pilot adayı Volkan Umudum ambulans helikopterle İzmir'e getirildi. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Umudum'un çenesinin kırıldığı belirtildi.

YARALI PİLOTUN SAĞLIK DURUMU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

İZMİR (AA) - İzmir'de eğitim uçağının düşmesi sonucu yaralanan pilot adayı Volkan Umudum'un, genel sağlık durumunun orta, hayati bulgularının ve kan değerlerinin normal olduğu bildirildi.
     İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Beydağ'dan ambulans helikopterle Umudum'un hastaneye getirildiğinde genel durumunun ve hayati bulgularının normal olduğu ifade edildi.
     Solunum cihazına bağlanan pilot adayının soluk borusuna hava yolu tüpü takıldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
     ''Hastanın yapılan tetkik ve konsültasyonları sonucunda hayati fonksiyonlarının yakın takibi için anestezi yoğun bakıma yatışı yapılmıştır. Son durum itibariyle genel durumu orta, hayati bulguları ve kan değerleri normal. Entübe ve sedasyonda anestezi yoğun bakım ünitesinde takip edilmektedir.''
     Öte yandan, yaralı pilot adayı öğrenci Umudum'un 26 yaşında olduğu ve İstanbul'da yaşadığı öğrenildi.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
 

KÖYLÜLER, YARALI PİLOTU 1 KİLOMETRE TAŞIDI

İzmir'in Selçuk Efes Havaalanı'ndan kalktıktan sonra Beydağ ilçesi Çomaklar köyü yakınlarında düşen Türk Hava Kurumu'na ait eğitim uçağındaki yaralı pilotun köylüler tarafından 1 kilometre boyunca taşındığı öğrenildi.
Bahçede kestane toplarken eğitim uçağının yanına düştüğünü belirten tarla sahibi Ali İrfan Özkoç, “Tarlada kestane toplarken uçak bir anda yanıma düştü. Uçak kestane ağacına çarparak dik şekilde toprağa saplandı. Uçak düşünce direkt köy muhtarı Bünyamin Süren’i olay yerine çağırdım. Muhtarla birlikte hemen 112’yi arayarak kazayı haber verdik” dedi.
Kazada 54 yaşındaki öğretmen pilot Ahmet Can Damarsardı’nın olay yerinde öldüğünü söyleyen Özkoç, “Uçağın içine bakmaya gittiğimizde öğretmen pilot ölmüştü. Yanındaki öğrencisi Volkan Umudan ise ağır şekilde yaralıydı. Köy halkı olarak tarlada kullandığımız çadırları sedye haline getirerek, yaralı Umudan’ı yaklaşık 1 kilometre ambulans helikopterine götürmek için taşıdık. Daha sonra Türk Hava Kurumu’na bağlı kaza kırım ekibi kaza yerine gelerek incelemede bulundu” diye konuştu.
Kiraz Kaymakamı Alpaslan Yılmaz da olay yerine gelerek incelemelerde bulunurken, bölgede güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri köylüleri kaza yerine yaklaştırmadı.

iha


 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 14:37

İLGİLİ HABERLER