Eğitim
  • 9.1.2019 22:35

10 Ocak okullar tatil edildi mi?

Okullar tatil mi? (10 OCAK PERŞEMBE) Türkiye’nin bazı bölgelerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle bazı illerde okullar 10 Ocak günü tatil mi?Son Dakika: Okullar tatil mi? İstanbul ve Ankara'da okullar tatil edildi mi? İstanbul, Ankara, Türkiye'de okullara kar tatili var mı? Hangi illerde okullar tatil? İşte aklınıza takılan bu soruların cevabı...

ADIYAMAN

Sincik'te eğitime kar engeli


 Adıyaman'ın Sincik ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle ilçede tüm okullar 1 gün (Perşembe) tatil edildi.

Sincik İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın yaptığı açıklamada, “İlçemizde devam eden yoğun kar yaşı ve soğuk havadan dolayı don ve buzlanmaya karşı ilçe genelinde ki tüm okullarımız 10 Ocak Perşembe günü tatil edilmiştir” ifadelerini kullandı.

BİTLİS

Tatvan'da kar tatili


Bitlis'in Tatvan ilçesinde yoğun kar yağışı ve elverişsiz hava şartları nedeniyle tüm okullar yarın için tatil edildi.
Tatvan Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, "Meteorolojiden alınan verilerin değerlendirilmesi neticesinde; elverişsiz hava koşulları nedeniyle 10 Ocak 2019 Perşembe günü Tatvan merkez ve köylerinde tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün süreyle ara verilmiştir.
Ayrıca bu süre zarfında Tatvan ilçesinde görevli tüm engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacaklardır” denildi.

BİNGÖL

Bingöl'ün Solhan, Yedisu ve Karlıova ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar yarın da tatil edildi. İlçelerde kar kalındığı belirli noktalarda 2 metreye yaklaştı, vatandaşlar zor anlar yaşadı.
Bingöl'de kar yağışı etkisini sürdürüyor. Dünden itibaren yoğun şekilde gerçekleşen kar yağışı nedeniyle ilçelerde kar kalınlığı neredeyse 2 metreye ulaştı. Araçların karda kaybolduğu Karlıova, Yedisu ve Solhan'da vatandaşlar zor anlar yaşadı. Çatılarda biriken karlar yere düşmeye başlarken, mahsur kalan araçlarda sahipleri tarafından küreklerle çıkarılmaya çalışıldı.
3 ilçede okullar tatil


Yoğun kar yağışı alan Karlıova, Yedisu ve Solhan'da alınan kararla okullar yarın da tatil edildi. Kent merkezi ile diğer ilçelerde okulların tatil edilip edilmeyeceğinin ilerleyen saatlerde belirli olacağı öğrenildi. Belirli aralıklarla kar yağışının sürdüğü ilçelerde zaman zaman tipi de etkili oluyor.
Kar nedeniyle tüm yolların kapalı olduğu, elektriklerin sürekli gelip gittiği ilçelerin merkezinde ise belediye ekipleri ana arterlerde karları temizleyerek yolları açmaya çalışıyor.
Vatandaşlarda son yılların en çok yağışı ile karşı karışa kaldıklarını ve zor günler geçirdiklerini ifade etti.

VAN

Çatak'ta eğitime kar engeli

Van'ın Çatak ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle yarın için okullar tatil edildi.

Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hamza Türkmen'in yaptığı açıklamada, “İlçemiz genelinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar ve meteorolojinin verileri göz önünde bulundurularak ilk ve orta dereceli okullar Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile 10 Ocak 2019 Perşembe günü için bir gün süreyle tatil edilmiştir” dedi.

BİNGÖL

Bingöl'de eğitime kar tatili

Bingöl Valiliği, merkez ve 6 ilçede olumsuz hava koşullarından dolayı tüm okullarda, Genç ilçesinde ise taşımalı eğitime 1 gün ara verildiğini bildirdi.

Bingöl Valiliği, il genelinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava şartlarından dolayı eğitime 10 Ocak Perşembe günü ara verildiğini açıklandı. Açıklamada, “Aşırı buzlanma ve yoğun karın oluşturduğu olumsuz hava koşulları nedeniyle Genç ilçemizde taşıma yoluyla eğitime erişim sağlayan öğrencilerimiz için ve taşıma merkezi okullarımızda, il merkezi ve diğer ilçelerde ise tüm okullarımızda 10 Ocak 2019 Perşembe günü eğitime 1 gün süre ile ara verilmiştir” denildi.

KARS

Sarıkamış'ta eğitime kar tatili

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve köylerde eğitime 1 gün ara verildi.
Sarıkamış'ta yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, ilçe genelinde eğitime 10 Ocak 2019 Perşembe günü eğitime 1 gün ara verildi.

NİĞDE

Niğde'de okullar yarın tatil

Niğde‘de olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar yarın için tatil edildi.

Niğde Valiliğinden yapılan açıklamada, “Yoğun buzlanma ve don olayı yaşanması dolayısıyla il genelinde 10 Ocak 2019 Perşembe günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün süre ile ara verilmiştir. Ayrıca, hamile ve engelli personelimiz de aynı gün idari izinli sayılacaktır” denildi.

NEVŞEHİR

Acıgöl'de belde ve köy okulları tatil edildi

Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı belde ve köylerde okullar tatil edildi.

Acıgöl Kaymakamlığı tarafından açıklamada, "Acıgöl ilçemiz köy yollarında görülen olumsuz koşullar ve buzlanma tehlikesine karşı taşımalı eğitim, belde ve köy okullarımızda eğitime 10.01.2019 tarihinde bir gün süre ile ara verilmiştir. Ayrıca tüm hamile ve engelli personel bir gün süreyle idari izinli sayılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Güncellenme Tarihi : 9.1.2019 22:44

İLGİLİ HABERLER