Eğitim
  • 29.3.2018 16:08

20 bin sözleşmeli öğretmen atanacak

İsmet Yılmaz: 20 bin sözleşmeli öğretmen atayacağız

Bakan Yılmaz, öğretmen adaylarına atama müjdesi verdi: Toplam 85 alana 20 bin öğretmen atanacak.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TRT Haber canlı yayınında katıldığı programda, atanmayı bekleyen öğretmenlere müjde verdi.

Bakan Yılmaz, farklı branşlar için 20 bin öğretmen ataması yapacaklarını söyledi.

"EN ÇOK SINIF ÖĞRETMENİ ALACAĞIZ"

Yılmaz, "En çok sınıf öğretmeni alacağız. Bu da 3800 öğretmen olacak. Ayreten ilköğretim metematik öğretmenliği için 1453, İngilizce için 2002, din kültürü ve ahlak bilgisine 1907, okul öncesi öğretmenliği için 1676, fen bilimlerine 1095, rehberliğe 920, Türkçeye 1452 olmak üzere toplamda 85 alanda 20 bin öğretmen ataması gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

"ÖĞRENCİLERİN KAZANIMLARINI ÖLÇMEK İSTİYORUZ"

TEOG yerine getirilen merkezi sınav hakkında da konuşan Yılmaz,  "Sınavda sorulacak sorularda kesinlikle ezber istemiyoruz. Öğrenciler, öğretim programlarında verilen kazanımları benimsedi mi içselleştirdi mi bununla ilgili analiz yapabiliyor mu, eleştirel düşünme kabiliyeti var mı okuduğunu anlayabiliyor mu ve bunlardan sonuç çıkarıyor mu gibi sorular soracağız. Kesinlikle ezberci olmayacak, öğrencilerin kazanımları ne kadar benimsediğini anladığını ölçmek istiyoruz." ifadesini kullandı.

"ORTAOKUL BAŞARI PUANINI DİKKATE ALACAĞIZ"

Yılmaz sözlerinin devamında şunları söyledi:

"Puanların eşit olması halinde, ortaokul başarı puanını dikkate alacağız, bu puan aynı ise yaşı küçük olana öncelik vereceğiz, bu da eşit ise o zaman 8, 7 ve 6. sınıflardaki yıl sonu başarı puanını alacağız. Bu da eşit ise okula mazeretsiz olarak en az devamsızlık yapanı tercih edeceğiz. En sonunda da tercih önceliğini de dikkati alacağız."

Güncellenme Tarihi : 29.3.2018 22:22

İLGİLİ HABERLER