Eğitim
  • 18.1.2007 10:32

ANADOLU ÖĞRETMEN LİSELERİ YÖNETMELİĞİ DEĞİŞTİ

Merkezi sınavla (Ortaöğretim Kurumları Sınavı) öğrenci alan resmi okullardan Anadolu öğretmen liselerine nakil yapılabilecek.
     Milli Eğitim Bakanlığı Anadolu Öğretmen Liseleri Yönetmeliği'nde değişiklik yapılarak, nakil işlemleri yeniden düzenlendi.
     Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren yeni yönetmeliğe göre, öğrenci nakilleri diğer liselerde olduğu gibi nakil olmak istenilen okulda öğrencinin aynı sınıf ve alanında boş kontenjan bulunması ve giriş puanının bu okulda aynı yılda kayıt yaptıran giriş puanı en düşük öğrencinin puanından az olması şartıyla puan üstünlüğü esasına göre yapılacak.
     Merkezi sınavla öğrenci alan resmi ortaöğretim kurumları ile askeri lise ve polis kolejlerinin 9. sınıfında olan veya 10. sınıfa geçmiş bulunan öğrencilerin bu okullara nakli, aday gösterilmiş olmak şartıyla belirli hükümler doğrultusunda ders yılı başlamadan yapılacak. Bu şekilde nakli yapılacak öğrencilerin, önceki okullarında görmedikleri derslerden sorumlulukları ile dönem puanı ve notlarının tespiti, 8 Aralık 2004 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği hükümlerine göre yapılacak.
     Resmi ve özel diğer ortaöğretim kurumlarından Anadolu öğretmen liselerine nakil yapılamayacak.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:54

İLGİLİ HABERLER