Eğitim
  • 14.12.2018 01:00

Ankara'da okullar tatil edildi

Ankara Valisi Vasip Şahin,  kent genelinde etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiğini açıkladı.

Ankara Valisi Vasip Şahin, kar yağışı nedeniyle il genelindeki okulların yarın tatil edildiğini açıkladı.

Vali Şahin'in, Twitter hesabından yaptığı duyuruda "Meteorolojik tahminlere göre ilimizde bu gece başlayıp yarın öğlene kadar sürecek kuvvetli kar yağışı ve buzlanma beklenmekte olup öğrenci ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için yarın (cuma günü) ilimiz genelinde eğitime bir gün ara verilmiştir" dedi. Ankara Valiliği'nde yapılan detaylı açıklamada ise kamuda görevli hamile çalışanlar ile engelli çalışanların da bu tarihte idari izinli sayılacakları belirtildi.

Açıklama şöyle: "Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan değerlendirmelere göre ilimiz genelinde 13 Aralık Perşembe gece yarısından 14 Aralık Cuma günü öğle saatlerine kadar kuvvetli kar yağışı beklenmektedir. Kuvvetli kar yağışı neticesinde meydana gelen kar birikintileri, don ve buzlanmanın özellikle ara cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuz etkiler göz önüne alınarak herhangi bir sıkıntı veya mağduriyetle karşılaşılmaması için tedbir amacıyla tüm resmî ve özel kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde; gündüz bakımevleri, çocuk kulüpleri, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri, Rehberlik Araştırma Merkezleri ile Halk Eğitim Merkezlerinde eğitim-öğretim faaliyetlerine 14 Aralık 2018 Cuma günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür. Kamuda görevli hamile çalışanlar ile engelli çalışanlar da bu tarihte idari izinli sayılacaktır."

14 ARALIK ANKARA HAVA DURUMU

Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, Ankara, Bolu, Çankırı, Kırıkkale ile Düzce ve Karabük illerinin güney kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği, yağışların bu gece saatlerinde Ankara'da etkili kar yağışı şeklinde olacağı,yarın (cuma)öğle saatlerinden itibaren yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile sis ve pus hadiseleri beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR

Genellikle güney, güneydoğulu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Ankara’da bu gece yarısından itibaren yarın (14.12.2018 Cuma) öğle saatlerine kadar kar yağışı bekleniyor. Yeni kar yağışıyla birlikte kar kalınlığının yerde 10 cm’ye kadar yükseleceği tahmin ediliyor. Buzlanma, don olayı, kar yağışından dolayı görüş mesafesinde azalma sebebi ile meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Güncellenme Tarihi : 14.12.2018 00:00

İLGİLİ HABERLER