Eğitim
  • 31.1.2015 19:47

Avcı dershaneler için tarih verdi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bilecik 5. Olağan İl Kongresinde konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ’Yeni Türkiye’ dediklerini belirterek, ülkenin genç nüfusunun aynı zamanda genç bir hafızası olduğunu da gösterdiğini belirtti. Dolayısıyla ’Yeni Türkiye’ dedikleri zaman eski Türkiye’nin ne olduğunu bilmeyen çok büyük bir kitleyle konuştuklarını ifade eden Avcı, "O yüzden daha önce söylediğim gibi yine Bilecik’te de söyleyeyim, gençlerimizi kırmadan, incitmeden, onların başına kakmadan eski Türkiye’nin ne olduğunu, nereden geldiğimizi, nasıl bir Türkiye’de yer aldığımızı ve ne yapmaya çalıştığımızı uygun bir üslupla tekrar tekrar hatırlamakta, hatırlatmakta fayda var” dedi.
"YAŞI BANA YAKIN OLANLAR ESKİ TÜRKİYE’NİN EĞİTİM ŞARTINI İYİ HATIRLAYACAKLAR”
Bakan Avcı, eski Türkiye’de katsayı diye bir şey olduğunu belirterek "Neydi katsayı, yaşayanlar biliyor ama yaşamayanlar için bir kere daha hatırlatalım. Aynı üniversite imtihanına giren çocuklardan aynı puanı alanlar, sonra ayrıca bir değerlendirmeye daha tabi tutuluyorlardı. Neye göre ayrıca değerlendiriyorlardı. Mezun oldukları okullara göre. Dolayısıyla kazandığımız puan ikimizin de aynı iken, söz gelişi Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne girmesine yetmesi gerekirken, size diyorlardı ki ’senin mezun olduğun okul katsayısı şu, senin aldığın 100’ü bu katsayıyla çarpıyoruz indiriyoruz 90’a ve sen Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne girebiliyorsun. Kat sayı buydu. Kime yönelikti bu kat sayı. Özellikle imam hatip okullarına ve onların yanı sıra bütün meslek okullarına. Ve bu uygulama yüzünden Türkiye’de meslek liseleri tırpanlandı. Sektör gerekli yetişmiş eleman bulamamaktan hala şikayet ediyor. Sırf bu uygulamalarla, bu dönem meslek liselerimiz nedeniyle sektör bugün bile yetişmiş eleman sıkıntısı çekiyordu. Eski Türkiye’de öğrencilerin bursları vardı. Neye yetiyordu, bir öğrencinin bir aylık gelirinin sadece onda birini karşılayacak kadar. Pansiyon yoktu, derslikler sıkıntılıydı, Fatih Projesi diye bir projenin adı bile yoktu, bilgisayarın adı bile yoktu, taşımalı eğitimin adı bile yoktu” dedi.
“13 SENE ZARFINDA ALINAN ÖĞRETMEN SAYISI BÜTÜN CUMHURİYET TARİHİ BOYUNCA ALINAN ÖĞRETMENLERİN SAYISI KADAR”
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 13 sene zarfında alınan öğretmenlerin bütün Cumhuriyet tarihi boyunca alınan öğretmenlerin sayısı kadar olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti:
“Bugün görev yapan iki öğretmenden biri bu dönemde atandı. Ve bu atamaların hiç biriyle ilgili de en küçük bir şaibe imasında dahi bugüne kadar bulunulmadı çok şükür. Sene başında okullar açılırken velileri bir telaş alırdı. Nereden kitap bulacağız diye. Kırtasiyelerde önceden yer ayırtmaya çalışan veliler görürdünüz. Şimdi her yıl 10 yıldan beri her öğrenci okulların açıldığı gün masanın üzerinde kitaplarını hazır buluyor. Dolayısıyla emekli dedelerimiz artık torunları için sabahın köründe kırtasiyecilerin önünde kuyruğa girmiyor. Arkadaşlarımız sağlıkta yapılanları anlattı. Biraz önceki emekli arkadaşımızın hatırlatması üzerine emeklilerimiz artık sabah saat 04.00’te kuyruğa girip aylarca sonrasından randevu almıyor. Eğer evde bakıma muhtaç bir engelli varsa bunu bir ayıp gibi saklamak gereği duymuyorlar. Çünkü her bir engelli yurttaşımız için evde bakım gerektiren her bir yurttaşımız için ayrıca bir ödememiz, bakımımızı yapıyoruz diyoruz. Sadece onlar için değil, öğrencilerimiz için de okula erişemeyen her öğrencimizi bir öğrenci bile olsa evinde eğitiyoruz, evine öğretmen gönderiyoruz. Okula gelemeyen öğrencilerimizi evlerinde eğitiyoruz.”
"165 BİN BİLGİSAYARIN İHALESİ SONUÇLANMAK ÜZERE"
Bugüne kadar yüz binlerce tablet bilgisayarı okullara ve öğretmenlere dağıttıklarını anlatan Bakan Avcı, şunları söyledi: “Şimdi geriye 165 bin bilgisayar alımı için ihaleyi sonuçlandırmak üzereyiz. Önümüzdeki aylarda onları da çocuklarımıza, 9. sınıf öğrencilerimize dağıtacağız. En küçük bir olumsuzluk abartılarak ’Milli Eğitim çöktü, şöyle oldu, böyle oldu’ propagandası için kullanıldığını görüyorsunuz."
1 EYLÜL 2015 TARİHİNDE KURUMLAR DERSHANE ADI ALTINDA FAALİYET GÖSTEREMEYECEKLER
Avcı, 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren kurumların dershane adı altında faaliyet gösteremeyeceklerini söyleyerek, "Ne yapacaklar, sağladığımız teşviklerle gerek arsa, gerek vergi, gerek kredi kolaylıklarıyla 1 Eylül 2015’e kadar özel okula, özel eğitim kurumlarına dönüşecekler. İster anaokulu, ister ilkokul, ister ortaokul, ister lise, ister bir meslek grubu, ister bir yabancı dil ama çocukları okullardan seçip, başarılı çocukları onları özel sınıflara alıp zaten sınavda yüksek puan alacağı belli olan çocukları bir de ayrıca sınıflarda eğitmiş gibi yaptıktan sonra üzerlerine tişört giydirip, sanki tüm başarı bu kurumların gibi reklam malzemesi olarak kullanamayacaksınız” diye konuştu.
"BİLECİK’TE EĞİTİMLE İLGİLİ SÖYLENECEK FAZLA SÖZ YOK"
Bakan Avcı konuşmasının devamında, Bilecik’teki eğitimle ilgili çok fazla söylenecek bir söz olmadığını belirterek, “Çok şükür, Bilecik eğitim göstergeleri bakımından Türkiye ortalamasının ilerisinde. Biz özellikle üniversiteye girişte hangi ilin ne kadar başarılı olduğu konusunda illerin durumunu açıklıyoruz. Çünkü iller arasında gereksiz bir kıskançlık demeyelim de, imrenmeye yol açacağını biz biliyoruz. Hangi ilin hangi alanda hangi konuda ne kadar başarılı olduğunu, ne kadar başarısız olduğunu, ne kadar başarısızlık varsa, eğer herhangi bir konuda onun sebeplerini öğretmen eksikliğinden mi, alt yapı eksikliğinden mi nereden kaynaklandığını biliyor ve tedbirlerimizi de ona göre alıyoruz. Bilecik çok şükür eğitimin bütün göstergeleri bakımından Türkiye ortalamasının çok ilerisinde. Ama kafi mi, hayır değil. Yapacak daha çok işimiz var. Nitekim onlarla ilgili yürüyen projelerimiz var. Onları da sizler yakından bildiğiniz için burada tek tek zikretmiyorum. Ben kongremizin tekrar hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
Konuşmanın ardından Bilecikspor Başkanı İsmail Cinoğlu, Bakan Avcı’ya arkasında Nabi Avcı yazılı 11 numaralı forma ve Bilecikspor atkısı hediye etti. Bakan Avcı’nın, “Bu formayı bana verirken verdiği mesajı anladınız mı? Ben anladım, bunun içine girmeye çalış” esprisi salonu kahkahaya boğdu.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:30

İLGİLİ HABERLER