Eğitim
  • 12.4.2018 12:57

Bakan İsmet Yılmaz 'deizm' sorusuna cevap verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısının bitiminde Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ı yanına çağırarak 'deizm' tartışmalarını sorması ardından “Türk gençliği deizm’e kayıyor” yönündeki haberleri değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a ‘deizm’ ile ilgili araştırmayı sormuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmasına kısa bir süreliğine ara vererek Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ı yanına çağırıp ‘deizm’i sorması ardından Yılmaz’dan açıklama geldi. “Türk gençliği deizm’e kayıyor” yönündeki haberleri değerlendiren Bakan Yılmaz “'Türk gençliğinin deizme kaydığını söylemek densiz bir uydurmadır” dedi. Yılmaz’ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Böyle bir program bizim bakanlığımız tarafından yapılmamıştır. Yapan kim? Konya'da 2 tane sivil toplum kuruluşu. Konya'da 4 Mart tarihinde, Konya öğretmenevinde bir program gerçekleştiriliyor. Bu programa din kültürü ve ahlak bilgisiyle, imam hatip lisesinin meslek dersi öğretmenlerinden oluşan 50 katılımcı öğretmen, 5 grup halinde müzakereler icra edilmiş. Buralarda 'Öğrencilerden ne gibi sorular geliyor, bu sorulara nasıl cevap verelim'

Bizimle ilgili kısım, öğretmenlerimizin katılmasına müsaade eder misiniz diyerekten, 'katılsınlar' demişiz. Onun üzerine Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katılımı söz konusu.

“Densiz bir uydurma”

Bir, bunların sonuç raporu yayınladı, sonuç raporu gerçekleri ifade etmiyor, bilimsel gerçeklere dayanmıyor. Hangi bilimsel araştırma yapıldı da bu öne çıkarıldı? Peki Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında söylediği aynen bizim de görüşümüzdür.

'Türk gençliğinin deizme kaydığını söylemek densiz bir uydurmadır, Türk genci dinine, kültürel emanetlerine sadıktır' diyor. Biz de aynen katılıyoruz.

Bu ülkenin gençliğinin kodlarında, genlerinde, vatan sevgisi, yerel ve milli değerler vardır. Bunun hayatı pahasına bu değerleri savunacağını 15 Temmuz'da göstermiştir.

ERDOĞAN'IN SORDUĞU DEİZM ARAŞTIRMASI

İKDAM Eğitim Derneği ve Uluslararası Öncü Eğitimciler Derneği tarafından Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle düzenlenen “Gençlik ve İnanç” konulu çalıştayında deizm ile ilgili tespitler ortaya koyulmuştu.

Güncellenme Tarihi : 12.4.2018 12:57

İLGİLİ HABERLER