Eğitim
  • 29.8.2014 20:35

Bakandan atama bekleyen öğretmenlere müjde

ÖĞRETMEN ATAMALARI 'OLAĞANÜSTÜ' İLE ÇÖZÜLECEK

40 bin öğretmen atamasının Meclis'in tatile girmesi nedeniyle geciktiğini anlatan Avcı, "İnşallah önümüzdeki günlerde, yani 1 Ekim'i beklemeden, olağanüstü toplantıyla öğretmen atamalarına ilişkin önerimizin de içinde olduğu kanun metni, genel kurulda görüşülme imkanını bulacak ve inşallah biz atama takvimimizi çok fazla geciktirmeden yeni öğretmen adaylarımızı atayabileceğiz" diye konuştu.

"ZAZAKİ LEHÇESİNDE TALEP VARSA, ÖĞRETMEN ATAMASI YAPACAĞIZ"

Atamalarda tüm branşlara ilişkin çalışma yaptıklarını anlatan Avcı, "Yeni bir alan oluşturduk. Talim Terbiye Kurulumuz 3 gün önce bir karar aldı. Yeni oluşturulan alanda yaşayan diller ve lehçeler adı altında, Kırmançi ve Zazaki lehçelerinde de norm kadro oluşturmak için arkadaşlarımız çalışmalarını tamamladılar. Bu ders yılında geçmiş yıllarda seçmeli ders olarak alınan okullara bakacağız, bakıyoruz ve o talepleri değerlendirerek, nerede bu derslere yönelik talep varsa ve o taleplerin bu yıl da bu şekilde süreceğini görmüşsek oralarda norm kadro oluşturuyoruz. O norm kadrolara da bu yıl içerisinde, inşallah bu atama döneminde bu alanda eğitim görmüş tezsiz yüksek lisans veya lisans eğitimi almış öğretmen adaylarından da atama yapacağız."

31 BİN ÖĞRETMENİN ÖZÜR GRUBU ATAMASI YAPILDI

Eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin il içi ve iller arasında özür durumuna bağlı yer değiştirme başvuru ve tercihlerinin 11-26 Ağustos'ta alındığını bildiren Avcı, "İl içinde 21 bin 858, iller arasında 24 bin 587 olmak üzere 46 bin 445 öğretmen başvuruda bulundu.

Bugün yapılan atamalarla, il içinde 6 bin 513, iller arasında 24 bin 587 olmak üzere 31 bin 100 öğretmenin yer değiştirme işlemi gerçekleştirildi. Böylece iller arasında özür nedeniyle yer değiştirme talebinde bulunan 24 bin 587 kişinin tamamının tayinleri gerçekleştirilmiş oldu" dedi.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:13

İLGİLİ HABERLER