Eğitim
  • 2.9.2017 16:12

Casa İtalia Kapılarını Açıyor

Casa İtalia Kapılarını Açıyor

 İtalya Dostluk Derneği, İtalyan Kültür Merkezi ve İtalya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği arasında imzalanan bir anlaşma ile Ankara’da yeni bir kültür merkezi kuruluyor. İtalyan Kültür Merkezi’nin kapanmasıyla oluşan boşluğu kapatacak olan merkezin “Casa Italia” olarak isimlendirilmesine karar verildi. 

Casa Italia İtalyanca kurslarının yanı sıra kültür sanat etkinliklerine de ev sahipliği yapacak. Her hafta Çarşamba akşamları ücretsiz film gösterimleri yapılacak olan Kültür Merkezinde; edebiyatı, müziği, sineması ve mutfağı ile İtalyan kültürüne ait her türlü etkinliğe yer verilecek.

İtalyan Büyükelçiliği ile yapılan anlaşma çerçevesinde Merkez, eğitim hayatına İtalya’da devam etmek isteyen öğrencilere veya iş hayatında etkili İtalyanca kullanmak isteyen katılımcılara başlangıç düzeyi olan A1 seviyesinden; İtalya’daki bir üniversitede eğitimlerine devam etmelerini sağlayacak C1 ve C2 seviyesine dek eğitimler verecek.

Casa Italia’da ayrıca İtalyanca kitapların ve filmlerin bulundurulduğu bir kütüphane ve videotek oluşturulacak. Böylece 2014 yılında kapatılmış olan Ankara’daki tek İtalyanca kütüphane Kültür Merkezi bünyesinde yeniden oluşturulacak.

Kültür Merkezi, Ankara kültür ve sanat hayatı için önemli bir merkez olan Tunalı Hilmi’de Billur Sokak No:5/7 adresinde Ankaralıların hizmetinde olacak. 

Güncellenme Tarihi : 2.9.2017 16:21

İLGİLİ HABERLER