Eğitim
  • 13.6.2012 16:19

Ders kitabında Arif Nihat Asya'nın şiirine sansür

TBMM Başkanvekili Meral Akşener'in başkanlığında toplanan Genel Kurul'da, 3 milletvekili gündemdışı söz aldı.
     ''Milli eğitimde millilik sorunu'' hakkında gündemdışı konuşan Yeniçeri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın son zamanlardaki uygulamalarıyla millilikten giderek uzaklaştığını savundu. Yeniçeri, bakanlığın, eğitimin sorunlarıyla ilgilenmek yerine milli değer, simge ve değerlerle uğraşmayı kendisine iş edindiğini ileri sürdü.
     Yeniçeri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın son marifetinin Türk Edebiyatı kitaplarında yer alan Arif Nihat Asya'nın ''Bayrak'' şiirinin, ''Sana benim gözümle bakmayanın/ Mezarını kazacağım/ Seni selamlamadan uçan kuşun/ Yuvasını bozacağım'' mısralarının çıkarılması olduğunu belirtti.
     Yeniçeri, ''Yakında, İstiklal Marşı'nın da 'Kahraman ırkıma bir gül' ya da 'Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlal' mısraları ırkçılık içeriyor diye Bayrak Şiiri gibi çıkarılırsa şaşmayınız. Sanattan, mecazdan, teşbih-i beliğden, mecaz-ı mürselden, kinayeden habersiz bir zihniyet Milli Eğitim Bakanlığı'na egemen. Bu ülkede milliyet özürlüler, tarih özürlüler, devlet özürlüler, bağımsızlık özürlü olanlar var. Şimdi buna bir de bayrak özürlüler eklendi'' diye konuştu. Özcan, konuşması sırasında yanında getirdiği Türk bayrağını çıkararak, Arif Nihat Asya'nın Bayrak Şiiri'ni okudu.

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 17:21

İLGİLİ HABERLER