Eğitim
  • 3.10.2017 13:54

ICES ile Amerika'da Lise Eğitimi

ICES sayesinde yurtdışında eğitim almak isteyen öğrenciler kolayca Amerika'da lise okuma fırsatına sahip olabiliyor. Farklı süre alternatifleri ile hazırlanan programlardan uzun süreli olanlar tercih edildiğinde öğrencilere başarılı bir şekilde üniversite hazırlık imkanı, kısa dönemli programlar tercih edildiğinde ise öğrencilere Türkiye'ye döndüklerinde eğitim hayatlarını vakit kaybı yaşamaksızın sürdürebilme imkanı sağlanıyor. Bu kapsamda eğitim almak isteyen öğrenciler için belirtilen yaş aralığı 15-18 arası olmakla birlikte 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri programdan faydalanabiliyor. Öğrenciler Amerika'da lise programları ile özenle seçilmiş ailelerin yanında konaklayarak devlet okullarında, özel okullarda veya yatılı liselerde eğitimlerini sürdürebiliyorlar.

Amerika'da Lise Eğitimi Almak İçin Yapılması Gerekenler

Öncelikle konuya ilişkin belirli bir takım kriterlerin sağlanması gerekiyor. Bunlardan ilki eğitim görecek kişinin 15-18 yaş aralığında olması. 19 yaşına ulaşmamış ancak 12.sınıfı tamamlamış bireyler de bu programdan faydalanabiliyor. Bunun yanı sıra öğrencinin mevcut eğitimini sürdürdüğü lisedeki not ortalamasının 100 üzerinden en az 70 olması isteniyor. Ayrıca yurt dışı öğrenci programlarında en önemli maddelerden biri olarak yer alan yabancı dil bilgisi ile ilgili olarak da öğrencinin ELTiS adı verilen sınavdan en az 215 puanlık bir başarı elde etmiş olması gerekiyor. Belirtilen kriterlere ek olarak ilgili rehberlik birimlerince gerçekleştirilen kişilik envanterlerinde de öğrencinin yurt dışı öğrenci değişim programlarına uygun olup olmadığının saptanması bekleniyor.

Amerika'daki Liseler

Devlet, özel ve yatılı olmak üzere öğrencilere farklı lise seçenekleri sunan ICES, oldukça geniş bir coğrafyaya sahip olan Amerika'nın çeşitli bölgelerinde anlaşmalı olduğu okullar ile birlikte çalışıyor. Arizona, Arkhansas, California, Florida, Georgia, Massachusetts, New Jersey, New York, Utah, Rhode Island ve Washington olmak üzere 11 farklı eyalette toplam 26 adet devlet okulu seçeneği bulunan ICES 'in Amerika'da lise anlamında en çok devlet okulu alternatifinin bulunduğu eyalet ise Massachusetts olarak belirtiliyor. Bunun yanı sıra ICES, öğrencilerine Florida, Illinois, New York, Washington, Massachusetts, Georgia, California, Arizona olmak üzere 8 farklı eyalette 15 adet özel okul seçeneği sunuyor. Özel liseler incelendiğinde en çok alternatifin yine Massachusetts ve California eyaletlerinde bulunduğu göze çarpıyor.

Amerika'da Lise Okumanın Avantajları

Amerika kültürünü yakından tanımak ve kendi kültürünü dünyaya tanıtmak isteyenler için oldukça güzel bir fırsat olarak değerlendirilen bu program, aynı zamanda çeşitli kültürlere sahip bireylerin katılımı sayesinde öğrencilere farklı ülkelerden arkadaş edinme ve bağlantı kurma imkanı sağlıyor. Ayrıca programa dahil olan öğrenciler için artık her yerde uluslararası bir dil olarak bilinen İngilizce'yi ana dil gibi öğrenip geliştirme imkanı sunuluyor. ICES sayesinde Amerika'da lisenin yanı sıra yine Amerika'da ve dünyanın çeşitli yerlerinde farklı üniversitelere uzanan kapılar ICES öğrencilerİ için aralanıyor.

Yurt dışı hayallerini gerçeğe dönüştüren ICES ile Amerika'da lise okumak artık çok kolay!

 

Güncellenme Tarihi : 3.10.2017 13:55

İLGİLİ HABERLER