Eğitim
  • 8.9.2007 12:42

İLKÖĞRETİM 1. SINIF ÖĞRENCİLERİ PAZARTESİ OKULA BAŞLIYOR

ANKARA - Türkiye genelinde ilköğretim 1. sınıfa kayıt yaptıran yaklaşık 900 bin öğrenci ve 750 bin anaokulu öğrencisi 10 Eylül Pazartesi günü ''uyum sağlamak'' için okula başlayacak.
     İlköğretim 1. sınıf öğrencileri ile anaokulu öğrencileri dışında diğer öğrenciler ise 2007-2008 eğitim öğretim yılı için 17 Eylülde ders başı yapacak.
     Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu, okulların fiziki durumu açısından, temizlik ve bakımları konusundan, fiziki standartları noktasında tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirtti.
     Öğretmen konusunda merkezde hiçbir sorunun olmadığını belirten Kurdoğlu, dış ilçelerdeki birkaç köy okulunda problemler olduğunu, ancak kaymakamlarının da görevlendirme suretiyle buraların sorununu giderdiklerini kaydetti.
     Ders kitapları konusunda Milli Eğitim Bakanlığı'nın ücretsiz kitap dağıtımı uygulamasına geçtiğini anımsatan Kurdoğlu, bu öğretim yılında 745 bin kitabı dağıtılacağını söyledi.
     Emniyet Genel Müdürlüğü, yeni eğitim-öğretim yılı yaklaşırken okulların ve öğrencilerin güvenliğine ilişkin yoğun önlemler alıyor. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:28

İLGİLİ HABERLER