Eğitim
  • 17.2.2015 22:05

İstanbul'da okullar tatil edildi

İstanbul’da yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, “Meteoroloji yetkilerinden alınan bilgiye göre; ilimizde aralıklarla devam eden kar yağışının bu gece ve çarşamba günü etkisini artırması ve don olayı beklenmektedir. Valiliğimizce öğrencilerimizin herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları için anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 18 Şubat Çarşamba günü 1 gün ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaktır” denildi.
Trafiğe çıkacak sürücülerin de uyarıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Ayrıca, İstanbul ilinde mevcut kar yağışının olumsuz etkilerine karşı ilgili kurum ve kuruluşlar gerekli tedbirleri almaları konusunda Valiliğimizce uyarılmıştır. Yağan kar yağışının genel hayatı olumsuz etkilemesi, ulaşım hizmetlerinde ve trafikte oluşturulacağı güçlükler göz önünde bulundurularak vatandaşlarımızın; zorunlu olmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkmamaları, trafiğe çıkan araçların mutlaka zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları, kuraldışı ve trafik seyrini tehlikeye atıcı davranışlardan kaçınmaları, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları, görülebilecek don ve buzlanmaya karşı tedbirli olmaları ve resmi makamlara ait duyuruları takip etmeleri önem arz etmektedir.”

İşte okulların tatil olduğu o iller

Türkiye’de etkisini gösteren kar yağışı eğitim öğretimi kesintiye uğratırken bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi.
İşte okulların tatil edildiği o iller;

Sinop’ta dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeni ile eğitime iki gün ara verildi.

Sinop ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun yağan kar yağışı sebebi ile Sinop genelinde taşımalı eğitime 2 gün ara verildi. 

Yozgat şehir merkezinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi.

Yozgat’ta dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı etkisini sürdürürken, Valilik şehir merkezinde ilk ve orta dereceli okulları yarın (çarşamba) bir gün süreyle okulları tatil etti.

Tunceli’nin Pülümür ve Nazımiye ilçelerinde kar yağışı nedeniyle yarın eğitim ve öğretime ara verildi. 

Zonguldak Valisi Ali Kaban, 18 Şubat 2015 Çarşamba günü bir günlüğüne okulların tatil edildiğini duyurdu.

Zonguldak Valisi Ali Kaban, sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden resmi hesabı olan @valikaban adresinden 18 Şubat 2015 günü Zonguldak Merkez ilçe, merkez ilçeye bağlı belde ve köylerde, Kozlu ve Kilimli’de eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.

Kaban “Engelli kamu görevlileri, hamile ve emzikli bayanlar, kronik hastalığı olanlar da 18 Şubat 2015 Çarşamba günü idari izinlidirler” açıklamasında da bulundu. 

Ordu'da kar yağışı nedeniyle bazı ilk ilçelerde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verilecek.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde kar yağışının devam etmesi sebebiyle, Çamaş, Gürgentepe, Kabadüz ve Korgan ilçelerinin tamamında eğitime bir gün ara verildiği belirtildi. Yapılan açıklamada ayrıca Ünye'ye bağlı Pelityatak Ortaokulu, Çatalca İlkokulu ve Yeşilyurt İlkokulu ve Yenikent Mahallesi'nde bulunan ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verileceği kaydedildi. 

Balıkesir'de okullar 1 gün süreyle tatil edildi.
Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yoğun kar nedeniyle okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün web sitesinde yapılan açıklamada: "Olumsuz hava şartları nedeniyle Balıkesir Altıeylül ve Karesi ilçeleri başta olmak üzere, Balya, Manyas, Bandırma, Gönen ve Susurluk'ta olumsuz hava şartları dolayısı ile 18.02.2015 Çarşamba günü eğitim-öğretime 1 gün ara verilmiştir" denildi.

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:06

İLGİLİ HABERLER