Eğitim
  • 25.1.2006 09:35

İŞTE, BUGÜN TATİL OLAN ÜNİVERSİTELER...

Marmara Üniversitesi
      Marmara Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, kentteki olumsuz hava koşulları ve İstanbul Valiliği'nin uyarıları doğrultusunda eğitim ve öğretime 25-26 Ocak tarihlerinde de ara verildiği belirtilerek, bu tarihlerde yapılacak tüm sınav ve derslerin ertelendiği kaydedildi.
     
     İstanbul Üniversitesi
      İstanbul Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada ise, üniversitede eğitim ve öğretime 25-26 Ocak tarihlerinde de ara verildiği belirtilerek, bu tarihlerde yapılacak sınavların da ertelendiği ifade edildi.
     
     Bahçeşehir Üniversitesi
      Bahçeşehir Üniversitesi ve Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu'nda da yarın eğitim ve öğretime ara verildiği duyurularak, Bahçeşehir Üniversitesi'nde yarın (çarşamba) yapılacak sınavların 1 Şubat 2006 tarihinde gerçekleştirileceği kaydedildi.
     
     Kültür Üniversitesi
      Kültür Üniversitesi de, 23-27 Ocak tarihleri arasındaki sınavların, 6-10 Şubat tarihlerine ertelendiğini açıkladı.
     
     Koç Üniversitesi
      Koç Üniversitesi'nde de yarın (çarşamba) yapılması gereken sınavlar, kar yağışının etkisini sürdürmesi nedeniyle ertelendi.
     
     Bilgi Üniversitesi
      İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde ise eğitime 3 gün ara verildi. Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle üniversitede 24-25-26 Ocak tarihlerinde eğitime ara verildiği belirtildi. Bu hafta yapılacak final sınavları da gelecek haftaya ertelendi.
     
     Yıldız Teknik Üniversitesi
      Yıldız Teknik Üniversitesi'den yapılan açıklamada ise, yarın (çarşamba) eğitim yapılmayacağı belirtilerek, "Bugünlerde yapılacak olan sınavlar, haftaya aynı saat ve aynı yerde yapılacaktır. İdari ve akademik personelimizin mesai saatlerinde değişiklik yoktur" denildi.
     
     Doğuş Üniversitesi
      Doğuş Üniversitesi, 25 Ocak ile 26 Ocak tarihlerinde yapılacak sınavların ertelendiğini açıkladı.
     
     İstanbul Ticaret Üniversitesi
      İstanbul Ticaret Üniversitesi'nden yapılan açıklamada da üniversitenin yarın (çarşamba) için tatil olduğu belirtilerek, bu dönemde yapılacak sınavların ertelendiği bildirildi.
     
     Kadir Has Üniversitesi
      Bu arada, Kadir Has Üniversitesi'nde de bu hafta boyunca yapılacak bütün sınavlar, 7 Şubat 2006 ve sonrasına ertelendi.
     
     Yeditepe Üniversitesi
      Yeditepe Üniversitesi'nden yapılan açıklamada ise daha önce ertelenen hazırlık final sınavlarının, 27 Ocak Cuma günü saat 09.30'da yapılmaya başlanacağı duyuruldu.
      Bugün tatil olan Sabancı Üniversitesi'nde yarın da eğitim yapılmayacak.
     
     ANKARA
     
     Hacettepe Ünivesitesi
      Hacettepe Üniversitesi bugün öğleden sonra ve yarın yapılacak güz dönemi genel sınavlarını erteledi. Üniversiteden yapılan açıklamada, Polatlı ve Bala Meslek Yüksekokulları dışında tüm üniversitede, bugün öğleden sonra ve yarın yapılacak sınavların hava koşullarındaki olumsuz gelişmeler nedeniyle ertelendiği ifade edildi. Sınavlar aynı saat ve aynı yerde olmak üzere 30 Ocak Pazartesi ve 31 Ocak Salı gününe ertelendi.
     
     Çankaya Üniversitesi
      Çankaya Üniversitesi de yoğun kar yağışı nedeniyle yarın için tatil kararı aldı.
     
     Fatih Üniversitesi
      Fatih Üniversitesi'nde de olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın ders yapılmayacağı belirtildi.
     
     Bilkent Üniversitesi
      Bilkent Üniversitesi'nde ise yarıyıl kayıtları, olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelendi. Yapılan yazılı açıklamaya göre, üniversitenin 26-27 Ocak 2006 tarihlerinde yapılması planlanan yarıyıl kayıtları, 30-31 Ocak 2006 tarihlerinde gerçekleştirilecek.
     
     Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi
      Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde yapılacak ara sınavlar da, olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelendi. Dekanlıktan yapılan açıklamada, bugün, yarın ve 26 Ocak Perşembe günü yapılması gereken ara sınavların, olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelendiği kaydedildi. Ertelenen sınavların, 27 ve 28 Ocak 2006 tarihlerinde yapılacağı belirtildi.
     
     DİĞER İLLER
     
     Karadeniz Teknik Üniversitesi
      Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde, final sınavları yoğun kar yağışı nedeniyle ertelendi. KTÜ Rektörlüğü'nden yapılan açıklamada, Doğu Karadeniz'de etkili olan kar nedeniyle bugün ve yarın yapılacak final sınavlarının ertelendiği belirtildi. Sınav tarihlerinin daha sonra bildirileceği kaydedildi.
     
      Ondokuz Mayıs Üniversitesi
      Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne bağlı öğretim kurumlarında bugün ve yarın eğitime ara verildiği açıklandı. Üniversitede 26 Ocak Perşembe gününden itibaren eğitime devam edileceği ifade edildi.
     
      Ankara'da dershaneler tatil
      Öte yandan, Ankaar'da Özel Dershaneler Birliği Derneği üyesi dershaneler, kar yağışı nedeniyle bugünden itibaren 27 ocak Cuma gününe kadar tatil edildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:11

İLGİLİ HABERLER