Gündem
  • 12.1.2012 01:28

İŞTE KAR NEDENİYLE OKULLARI TATİL OLAN İLLER!..

Kar nedeniyle Ankara'nın ilçelerinde ve 7 ilde okullar tatil edildi.
Kar yağışı nedeniyle Ankara, Kastamonu, Burdur, Afyonkarahisar, Muğla, Denizli, Uşak ve Çankırı'nın bazı ilçelerinde ilköğretim okulları ile liselerde eğitime bir gün ara verildi. Marmara ve Ege Bölgesi'nde ise bu gece fırtına bekleniyor.Etkili kar yağışı nedeniyle Ankara'nın Elmadağ ve Nallıhan ilçelerinde de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Elmadağ merkezde kar kalınlığı 25 santimetreye ulaştı, Elmadağ'a bağlı 7 köy ve 3 mahallenin bağlantı yolu ulaşıma kapandı. Nallıhan ilçesinde de yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.

UŞAK'TA DA TATİL

Uşak Valiliği, yoğun kar yağışının devam etmesi nedeniyle kent genelinde, ilk ve orta dereceli okulların yarın (Perşembe) da tatil edildiğini bildirildi.

ÇUBUK'TA KAR ENGELİ

Ankara'nın Çubuk ilçesinde dün başlayan ve gece devam eden kar yağışı nedeniyle, taşımalı eğitim veren okullarda eğitime 1 gün ara verildi.
Çubuk'ta kar yağışı nedeniyle 47 köy yolu ile yüksek kesimlerdeki mahallelerde yollar ulaşıma kapandı.

Kışlacık, Yukarı Çavundur ve Aşağı Çavundur ilköğretim okullarında eğitime 1 gün ara verildi. Merkezde bulunan Cumhuriyet, Barbaros ve Akkuzulu ilköğretim okullarında ise sadece taşımalı gelen öğrenciler için 1 gün eğitime ara verildiği bildirildi.

Köylere Hizmet Götürme Birliği ekipleri 2 greyder, 1 traktör kepçe, 3 kamyon ve 18 personelle köy yollarını açmak için çalışma başlattı.

Çubuk Belediyesi acil müdahale timleri ilçe merkezinde gece boyunca kar kürüme, toplama ve tuzlama çalışması yaptı.

İş yerlerinin önünü ve kaldırımları temizleyen belediye ekipleri, 2 greyder, 9 kepçe, 1 yükleyici, 8 kamyon, 15 kontrol aracı, 3 personel nakil aracı, 1 kar aracı ve 101 personelle hizmet veriyor.

DENİZLİ VE AFYON'DA TATİL

Denizli’nin yüksek kesimlerinde gece, kent merkezinde de öğlen saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı devam ediyor. Denizli Valiliği tarafından, bugün üç ilçedeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verilmişti, ancak meteoroloji yetkilileriyle yapılan görüşmenin ardından kar yağışının devam edecek olması üzerine il genelinde yarın ilköğretim ve liselerde okullarının tatil edildiği açıklandı.

MUĞLA'DA OKULLAR 2 GÜN TATİL

MUĞLA Valisi Fatih Şahin tarafından yapılan yazılı açıklamayla, merkeze bağlı dağ köylerinde kar yağışının gün boyunca devam etmesi nedeniyle olumsuzluğa meydan vermemek için 10 köyde ilköğretim okulları 2 gün tatil edildiği bildirildi. Açıklamada, tatil edilen okullar şöyle sıralandı:

"Dokuzçam İlköğretim Okulu, Gazeller İlköğretim Okulu, Göktepe Ş.J.Uz.Çvş. Berkant Şara İlköğretim Okulu, Kuzluk Süleyman Öztürk İlköğretim Okulu, Avcılar İlköğretim Okulu, Çamoluk İlköğretim Okulu, Esençay İlköğretim Okulu, Günlüce İlköğretim Okulu, Sungur İlköğretim Okulu, Taşlı İlköğre tim Okulu."

UŞAK'TA DA EĞİTİME 1 GÜN ARA

Uşak Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, yoğun kar yağışının, kentte hayatı etkilediğini belirterek, il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildiğini söyledi. Düzgün, yağışın yarından sonra da devam etmesi durumunda tatilin uzatılabileceğini kaydetti.

ADALARA ULAŞIMA POYRAZ ENGELİ
Çanakkale Boğazı ve Kuzey Ege Denizi'nde etkili olan poyraz fırtınası Gökçeada ve Bozcaada'ya deniz ulaşımını durdurdu. Saatteki hızı 80 kilometreyi bulan poyraz nedeniyle bugün saat 08.30'dan itibaren Gökçeada ve Bozcaada'ya deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ'a ait feribot seferleri iptal edildi. GESTAŞ yetkilileri, fırtınanın günboyu ve gece de devam edeceği bilgisini aldıklarını belirterek, "Özellikle Kuzey Ege Denizi'nde dalga yüksekliği yer yer 5-6 metreyi buldu. Bu da feribotların sağlıklı seyrini engelliyor. Bu nedenle adalara seferleri durdurmak zorunda kaldık" dedi.
Çanakkale Boğazı'nda ise deniz ulaşımınn normal olarak devam ettiği bildirildi. Boğaz geçişi yapacak küçük tonajlı gemiler ise fırtına nedeniyle boğazdaki akıntı hızının da artmasını ardından güvenli deniz bölgelerine demirletildi. Bozcaada Ayazma Koyu, Boğaziçi Karanlık Liman ve Gelibolu Doğanaslan Mevkisi'ndeki demirleme bölgesinde bekleyen 50'den fazla küçük tonajlı geminin fırtınanın geçmesini beklediği öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 10:42

İLGİLİ HABERLER