Eğitim
  • 22.10.2014 09:46

Kız öğrenciler pijamalarıyla gece yarısı sokağa döküldü

İzmir'de, Ege Üniversitesi Kampüsü içerisinde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda kalan kız öğrenciler sürekli artan kantin, yemek fiyatları ve barınma şartlarının kötü olması nedeniyle pijamaları ile oturma eylemi yaptı.
 

Bornova ilçesinde bulunan Ege Üniversitesi Kampüsü içerisindeki Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda kalan kız öğrenciler, akşam saatlerinde pijamalarını giyerek yurt yönetimini protesto etti. Yurt bahçesinde toplanan yaklaşık 100 kız öğrenci, 'Müşteri değiliz öğrenciyiz', 'Yurt değil, sanki internet kafe', 'Sanki yurt değil ticarethane' sloganları atarak yürüyüş yaptı.

Daha sonra yurt ana giriş önüne gelen öğrenciler burada oturma eylemi yaptı. Grup adına konuşan öğrencilerden Ayşegül Yıldırım,

'Yemek ve kantin fiyatları sürekli artıyor. Yemekler sağlıksız çıkıyor. Yurt memurları tarafından tehdide uğruyoruz. Kameralar ve fotoğraflarla bizi çekip fişliyorlar. Yurt yetkililerine yemekhane ile ilgili problemler ile gittiğimizde sert tepkilerle karşılaşıyoruz. Bunlardan şikayetçiyiz. Yattığımız odalar daha temiz ve sağlıklı olması gerekir. Yatak ve bazalarımızın onarıma ihtiyacı var. Bu sorunlarımız giderilmedikçe eylemlerimize devam edeceğiz'' dedi.

Öğrenciler bir süre daha slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

ATAKEN ŞEN

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:53

İLGİLİ HABERLER