Eğitim
  • 12.12.2018 10:31

Neden Almanya’da Üniversite?

Bir yeri tercih ederken nedenlerini araştırmak, doğru karar vermek ve avantajlarını değerlendirmek önemlidir. Eğitim, kısa süren bir süreç olmadığı ve hayatı doğrudan etkileyen bir dönem olduğu için bu dönemi çok iyi bir şekilde değerlendirmek ve eğitim için tercih edilecek ülke, okul ve bölümü çok iyi seçmek gerekir. Günümüzde lise eğitimini tamamlayan öğrenciler, ülkemiz şartlarının çok stabil olmamasından dolayı psikolojik bazı sorunlarla karşı karşıya kalabilmektedir. Bunun nedenleri elbette sadece üniversite kazanmanın zorluğu ile sınırlı değil. Üniversite eğitiminden sonra iş bulamama kaygısı, eğitimden beklentilerin elde edilememesi, eğitim sonrasında pratik olarak iş hayatına adapte olunamaması gibi endişeler, öğrencilerin daha temkinli davranmalarına neden olmaktadır. Avrupa ülkelerinde ise bu tip sorunlar bulunmamaktadır çünkü alınan eğitimler sadece teorik eğitimlerle sınırlı değil, aynı zamanda pratik hayatta da doğru bir şekilde eğitim alma imkânına sahip olan öğrenciler, üniversiteden sonra daha kolay iş bulabilmektedir. Almanya’da üniversite eğitimi alan öğrencilerin de bu anlamda çok şanslı olduklarını söylemek gerekiyor. Gerek eğitim dönemi, gerekse de eğitim döneminden sonra sunulan avantajlar ve öğrencilerin elde ettikleri imkânlar sayesinde geleceğe dair herhangi bir endişenin oluşması durumu söz konusu olmaktan çıkmaktadır. Almanya’da üniversite okumak için birçok neden vardır. Ancak bunları genel olarak sıralayarak tercih yaparken neden yapmanız gerektiği konusunda daha net fikirlere sahip olmanıza yardımcı olalım.

Başvuru kolaydır

Yurtdışında eğitim almak için bazen çok fazla uğraşmak zorunda kalınabiliyor. Ülkelerin genel şartlarının yanında özel şartları, ekonomik anlamda yüksek rakamların ortaya çıkması gibi pek çok neden yurtdışında eğitim almayı zorlaştırmaktadır. Tabi bunlarla birlikte daha da önemlisi ve zor olan yönü ise başvurunun çok zor olmasıdır. Amerika, Kanada, İrlanda, Yeni Zelanda, İngiltere veya uluslararası öğrencilere açık olan diğer ülkeler, öğrenci vizesi konusunda daha sıkı davrandıkları için öğrencilerin buralarda eğitim almaları biraz daha zordur. Almanya ise bu konuda daha esnek davranmakta ve öğrencilerin eğitim almaları konusunda daha fazla yardımcı olarak başvuru kolaylığı sağlamaktadır. Diğer ülkelerde farklı şartlar aranırken Almanya’da üniversite okuyabilmek için aranan şart, Türkiye’de üniversite sınavına girilmesi ve 4 yıllık herhangi bir bölümü hak edecek puana sahip olmasıdır. Bunun dışında kalan diğer şartlar, uluslararası eğitime açık olan diğer ülkelerle neredeyse aynıdır.

Ekonomik koşullar

Ekonomik koşulların oluşması, bir öğrenci açısından en önemli detaydır. Eğitim masrafları, çoğunlukla öğrencilerin karşılayamayacağı kadar yüksek olmasından dolayı zaman zaman öğrenciler üniversite okumaktan bile vazgeçebiliyorlar. Özellikle ülkemizde eğitim masraflarının çok yüksek olduğu gerçeği ile yüzleşerek okul okurken hangi ülkeyi tercih edeceğinize karar vermeniz çok daha doğru olacaktır. Almanya’da üniversiteler, ücretsizdir ancak bazı özel üniversiteler ücretlidir fakat buna karşın eğitim masrafları ve harçlar ülkemize göre daha azdır.

Kayıt yapmak için arayın

Okul döneminin içinde olmamız ve kayıt işlemlerinin devam etmesini fırsat bilerek Almanya’da eğitiminizi tamamlamak için yapmanız gereken araştırma konuları hakkında bilgi sahibi olan eğitim danışmanlarımız ile iletişime geçerek kendinize uyan bir üniversiteyi tercih edebilirsiniz. Tabi bununla birlikte Almanya’da üniversite eğitiminin hangi koşullar altında yürüdüğü, ekonomik şartların ne şekilde yürüdüğü ve yaşam masraflarının hangi düzeylerde olduğu konusunda da yine danışmanlarımız ile fikir alışverişi yapabilir böylelikle daha sağlıklı karar verebilirsiniz. Gelecek kaygısı, iş bulma sorunu ve daha fazlasına son vermek için iletişim bilgilerinden danışmanlarımız ile iletişim kurun.

Detaylı bilgi için https://www.itebs.com.tr/almanyada-universite-egitimi adresini ziyaret edebilirsiniz.

Güncellenme Tarihi : 12.12.2018 10:31

İLGİLİ HABERLER