Eğitim
  • 17.6.2007 15:47

ÖSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ANKARA - Yarımağan, sınav sonuçlarının 15-20 Temmuz arasında açıklanabileceğini bildirdi.
     Yarımağan, sınavla ilgili olarak kendilerine ulaşan önemli hiçbir olayın olmadığını belirtti.
     Sabah saatlerinde sağlık sorunu olan adaylar bulunduğuna dair kendilerine bilgi ulaştığını belirten Yarımağan, "Ancak hiç kimseyi hastanede veya evinde sınava almadık. Adaylar mutlaka önceden belirlenen binada sınava girdi fakat sağlık sorunları olanlar özel odalarda sınava girdiler" diye konuştu.
     Yarımağan, sınav sırasında fenalaşan ve dışarı çıkarılan bir aday ile ilgili bilgi aldıklarını da aktardı.
     Münferit olayların her sınavda yaşandığını söyleyen Yarımağan, "Sınav genelde sıkıntısız olarak atlatıldı. Kimlik sorunu, yerine başkasını sokmaya çalışma girişiminde bulunan ve sağlık sorunu olan birkaç aday dışında bir olay bize ulaşmadı" dedi.
     Sınav evrakını taşıyan kamyonların bu akşamdan itibaren ÖSYM'ye gelmeye başlayacağını söyleyen Yarımağan, son kamyonun da yarın gece itibariyle Ankara'da olmasını beklediklerini bildirdi.
     Evrakın, sayım işleminden sonra optik okumaya gireceğini kaydeden Yarımağan, bu işlemin de en erken perşembe günü başlayacağını ifade etti.
     Yarımağan, ÖSS sonuçlarının 15 Temmuz'dan sonra açıklanabileceğini belirterek, "20 Temmuz'dan evvel açıklarız diye düşünüyorum" dedi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 18:13

İLGİLİ HABERLER