Eğitim
  • 18.7.2006 14:45

"ÖSS SONUÇLARI YÖK'ÜN VE MEB'İN AYIBIDIR"

EDA HAN
ANKARA  - Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, bugün açıklanan ÖSS sonuçlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "ÖSS sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurumu'nun ayıbıdır" dedi.


Gürkan yaptığı yazılı açıklamada, "ÖSS sonuçlarıyla ilgili yaşanan bu vahim manzara karşısında Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin Çelik'in ve YÖK'ün öğrencilerden ve ailelerinden daha çok yakınıyor olması, daha çok şikayet ediyor olması, eğitim sistemimizin içler acısı olduğunun resmidir" dedi. YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın şikayet etme yeri olmadığını çözüm yeri olduğunu belirten Avcı, "Zaman aciz konuşma ve şikayet etme zamanı değildir. Zaman, ortaya ciddi şeyleri sunma ve doğru şeyleri doğru zamanda yapma zamanıdır. Sloganlarla, bir yerlere suçu havale etmeyle bu ülkenin eğitim sistemi düzeltilemez ve düzeltilememiştir. Ezberci, sorgulamayan, tartışmayan bireyler yetiştirmeye dayalı eğitim sistemiyle araç-gereç ve personel eksikliğinin birleşmesiyle ortaya bu vahim tablo çıkmıştır" dedi.


Ailelerin ekonomik koşulları ne olursa olsun çocuklarını dershaneye göndermek zorunda hissettiğini belirten Avcı, şunları söyledi:


"Dershanelere öğrenci başına 3 ila 15 milyar arasında ödeme yapan aileler, çocuklarını dershaneye göndermediği takdirde anne baba olarak elinden geleni yapmamış konumuna düşmektedir. Bu durumu bilen dershanelerde çeşitli promosyonlar, hediyeler ve vaatlerle öğrencileri kazanmaya çalışıyor. Devlet okullarında neden yeterli eğitim verilmiyor. Bu sıkıntıları çekmek zorunda değiliz. Hem liselere hem de üniversiteye girişte okul ikinci plana düşmektedir. Dershanelerin devlet okullarının yerini almaya başlamasına, gençlerimizin dershaneler arasında pazarlanmasına, öğretmenlerimizin okulda öğrencilerine ayıramadıkları emeği ve zamanı dershaneler için harcamasına razı olmamalıyız. Eşit, adil, ücretsiz ve kaliteli eğitimi savunmalıyız. Dershanelerce gençlerin gelecek pazarlığı üzerinden yürütülen bu sömürüye karşı durmak gerekir."


Devletin özel okul ve özel üniversitelere yaptığı yardımın derhal kesilmesi ve devlet okullarına aktarılması gerektiğini belirten Avcı, "Devlet okullarında ikili eğitim yerine, tekli eğitim ve çantasız eğitime geçilmelidir. Fiziki koşulları uygun olan dershaneler derhal devlet okullarına dönüştürülmeli ve böylece derslik ve öğretmen açığı çözülmelidir" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:18

İLGİLİ HABERLER