Eğitim
  • 29.8.2014 15:55

ÖSYM 2014 DGS Yerleştirme Sonuçlarını Açıkladı mı

2014 DGS Tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2014 DGS Tercih sonuç tarihleri bu haberde, 2014 DGS Üniversite kayıt tarihleri, 2014 DGS Üniversite kayıt işlemleri ne zaman başlayacak? İşte 2014 Dikey Geçiş Sınavı son duyuruları bu haberde sizlerle...
 

2014 ÖSYM DGS Tercih işlemlerinin bitmesinin ardından önlisans eğitim düzeyini lisans'a tamamlamak isteyen adaylar 2014 DGS Tercih - Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasını bekliyor.

Dikey Geçiş Sınavı tercihlerinin bitiminin ardından 2 yıllı üniversite eğitimini 4 yıllığa tamamlamak isteyenler adaylar DGS Tercih sonuçları açıklanma tarihlerini merak ediyor. Peki 2014 DGS Yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?
 
YERLEŞTİRME SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ VE KAYIT İŞLEMLERİ
Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin İnternet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yükseköğretim programlarına yerleşen
adayları göstere fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir.

2014-DGS sonuçlarına göre bir yükseköğretim lisans programına yerleştirilen adayların kayıt hakları yalnız 2014-2015 öğretim yılı için geçerlidir. Bir yükseköğretim programına yerleşenler kayıt işlemleri için ilgili
üniversiteye başvuracaklardır. Bir öğrencinin, aynı öğretim yılında, birden fazla yükseköğretim kurumunda(açık öğretim programları hariç) kayıtlı öğrenci olarak öğrenimini sürdürmesi mümkün değildir.

ÖSYM’nin gerek yükseköğretim kurumlarındaki kayıt işlemleri gerekse yükseköğretim kurumları arasındaki yatay geçiş işlemleri ile hiçbir ilişkisi yoktur. Bu konudaki bütün başvuruların doğrudan ilgili yükseköğretim
kurumlarına yapılması gerekmektedir.

Dgs (dikey geçiş sınavı) ile ilgili bilinmesi gerekenler
1- Dgs ile geçiş de kontenjanlar çok azdır. (Her bölüm için 05-10 kişi arası)
2- Yeni yapılan tüzük değişikliği ile kontenjanlar 19000 civarına çıkarlımıştır.
3- Dgs'de ek yerleştirme 2009 yılı sınavı itibariyle vardır.
4- 2009 yılından itibaren dgs de tercihler sınavdan sonra yapılır.
5- 2009 yılından itibaren dgs de en fazla 18 tercih yapılır.
6- Aöbp'nin sınava etkisi oldukça yüksektir.
7- Ösym'nin yaptığı yaklaşık 100'e yakın sınavdan en kolay olanıdır.
8- 80 sözel 80 matematik sorusu sorulmaktadır.Her iki bölüm içinde 10'ar tane mantık sorusu bulunmaktadır.
9- Sınav sonuçlarının açıklanma süresi 1 aydır.
10- Son yapılan değişiklikler ile intibak senesi ve okuldan atılma durumu kaldırılmıştır.Ancak üniversitelerin dikey geçiş yapan öğrencilere nasıl bir uygulama yapacağı netlik kazanmamış.Genel kanı ile 1. sınıftan başlatılması durumu ortaya çıkmıştır.
11- Sayısal ve sözel bölümde çıkan mantık soruları, öğrencilerin en çok zorlandığı kısım olarak görülmektedir

TERCİHLERİMDE İSTEDİĞİM BÖLÜMÜ YAZABİLİR MİYİM?
Tercihlerinizde sadece mezun olduğunuz bölümle ilgili YÖK tarafından belirlenmiş bölümleri tercih edebilirsiniz.Nereleri tercih edebileceğinize buradan bakabilirsiniz.
KAÇ TERCİH YAPABİLİRİM?
DGS tercih kılavuzu size 30 tercihe kadar seçim yapmanıza olanak tanır.
Tercih ile İlgili Sorular

Tercihlerimi sınavdan öncemi yoksa sonramı yapacağım?
DGS’de tercihler sınavdan sonra yapılmaktadır. Tercih yaparken ilk tercihinize yüksek puanlı bir yeri yazabilirsiniz eğer açıkta kalmak istemiyorsanız en son tercihinize de en düşük puanlı yeri yazabilirsiniz. Tercih yaparken tercihleriniz arasında çok büyük puan farklılıklarının olmamasına ve asıl baz alınacak kriterin genel olarak ilgili fakülte bölümüne kaç net ile yerleşildiğine dikkat ediniz.

Kaç tercih yapabilirim?
DGS tercih kılavuzu size 30 tercihe kadar seçim yapmanıza olanak tanır.

Tercihlerimde istediğim bölümü yazabilir miyim?
Tercihlerinizde sadece mezun olduğunuz bölümle ilgili YÖK tarafından belirlenmiş bölümleri tercih edebilirsiniz.Nereleri tercih edebileceğinize buradan bakabilirsiniz.

Tercihlerde geçmiş yılların puanlarına bakarak Lisans bölümü seçmek ne kadar doğru?
Dikey Geçiş yapılabilen bölümlerin kontenjanları ne yazık ki çok az sayıda. Bu sebepten bazı bölümlerin puanlarında ciddi şekilde oynamalar olabiliyor(5-20 arası).Puanları sadece fikir verme açısından değerlendirerek tercih yaparsak en doğru kararı vermiş oluruz.

Lisans bölüm puanları nasıl belirleniyor?
Lisans puanları ÖSYM sınavlarında olduğu gibi tamamen öğrencilerin tercihlerine göre belirlenir.Kılavuzda verilen puanlar sadece öğrenciye fikir vermesi için yazılmıştır.Örnekle açıklamak gerekirse farz edelim Boğaziçi üniversitesi işletme bölümünün 3 kontenjanı olmuş olsun DGS birincisi ve ikincisinin ilk tercihlerinde bahsettiğimiz bölüm olsun,DGS yirmi binincisine kadar kimse tercih etmemiş DGS 20 000.sininde ilk tercihi Boğaziçi işletme ise bölüme girer bölümün puanı da DGS 1. ve 2. sine bakılmadan son giren kişinin puanı yani DGS 20 000.sinin puanı olur.

Sınav ile İlgili Sorular

Sınavın içeriği ve yapısı nedir?
Sınav sayısal ve sözel bölüm olmak üzere iki bölümden oluşur.Hem sayısal hem sözel soruları genel olarak mantık yürütebilme yeteneğinizi ölçen sorulardır.

Kaç adet soru sorulur?
Sınav 80 sayısal ve 80 sözel olmak üzere toplam 160 sorudan oluşur.

Sınavın süresi ne kadardır?
180 dakika yani 3 saat süreniz vardır.

Puanlamada neler dikkate alınır?
Puanlama sınavda yaptığınız soru adeti ve öğrencisi olduğunuz myo bölümündeki başarı sıra puanınız (aöbp) toplanarak oluşur.

Kılavuzda yazılan sözel ve sayısal puanlar neyi ifade eder?
Kılavuzda verilen puanlar katsayılardır.Bu seneki kılavuzda sayısal öğrencisi için bir matematik sorusu 3 puan olarak verilmiştir.Bu puan sınavdaki soruların çözülme oranına göre standart sapmayla çarpılır ve net puan çıkar 3 olan ham puan yaklaşık olarak 1,5 (+- 0,2) olur.

ÖBP ve AÖBP nedir?Farkları nelerdir?
ÖBP:Açılımı Önlisans Başarı Puanıdır.Bölümünüzdeki başarı sırasına göre belirlenir.
AÖBP:Açılımı Ağırlıklı Ön lisans Başarı puanıdır.ÖBP den farkı bölümünüzdeki arkadaşların DGS deki başarısına göre belli bir puanın ÖBP ye eklenmesidir.Sınavda dikkate alınan puanınız AÖBP dır.

Ağırlıklı Önlisans Başarı Puanını (AÖBP) nasıl hesaplayabilirim?
Kılavuzda anlatılmıştır nasıl hesaplandığı ama bu yöntem çok karışıktır.Kabaca anlatmak gerekirse bir kişinin AÖBP’si şu şekilde hesaplanabilir.
Sınıf birincisi 80 tam puan alır.
Sınıf ortalamasının üstünde notu olan kişiler 70-79 arası puan alır.
Sınıf ortalamasına yakın notu olan kişiler 60-69 arası puan alır.
Sınıf ortalamasının altında notu olan kişiler 50-59 arası puan alır.
Sınıf sonuncusu 30-49 arası puan alır.

Ağırlıklı Önlisans Başarı Puanını (AÖBP) her sene değişir mi?
ÖBP puanınız bir kere hesaplanır ve eğer siz mezun olduktan sonra başka kimse mezun olmaz ve sınava girmez ise puanınız değişmeyecektir fakat sizden sonra mezun olup ta sınava giren olursa ÖBP puanı sıralaması değişecek ve buna bağlı olarak ta AÖBP değişecektir yalnız fazla bir oynama olmayacaktır. Bunlara ek olarak tercihler sonucu bir Üniversiteye yerleşir fakat kayıt yaptırmazsanız sonraki sınavda cezalı duruma gelirsiniz ve AÖBP’niz düşer.


DGS Tercih Kılavuzu İçin Tıklayınız

DGS Üniversite Puanları İçin Tıklayınız


DGS Tercih İşlemleri ÖSYM'nin Resmi Sitesi üzerinden yapılan duyuru ile başladı. TEOG Tercihlerini adaylar ais.osym.gv.tr üzerinden yapabilirler. ÖSYM DGS Tercihlerinde Tercih Yapacak adayların kullanacağı DGS tercih kılavuzunu da yayınladı. Geçtiğimiz günlerde DGS Tercih Kılavuzunda değişiklik yapan ÖSYM bunu da resmi sitesi üzerinden duyurdu. Peki DGS tercihleri Ne Zaman Sona Erecek? DGS Tercihlerini Nereden ve Nadıl Yapabilirim? Detaylar stargazete.com'da...

ÖSYM DGS KILAVUZUNDA DEĞİŞİKLİK YAPTI

2014 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile ilgili tercih işlemleri 21 Ağustos 2014 tarihinde başlamıştır. Tercih işlemleri 26 Ağustos 2014 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Tablo-1’e Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından aşağıdaki programlar eklenmiştir.

Tablo-1 yeni haliyle ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanmıştır. Bu değişiklik nedeniyle tercihlerini değiştirmek isteyen adaylar tercih süresi içinde tercihlerini değiştirebileceklerdir.

Adayların tercihlerini yaparken, Tablo-1’de yapılan düzenlemelere ve değişikliklere dikkat etmeleri gerekmektedir.

2014-DGS’de tercih yapan/yapacak adaylara önemle duyurulur.

KILAVUZ'DA YAPILAN DEĞİŞİKLİK

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi

202710298

İşletme

202710314

İşletme (%50 Burslu)

202710323

İşletme (%25 Burslu)

Mühendislik-Mimarlık Fakültesi

202710395

İnşaat Mühendisliği (%50 Burslu)

Sağlık Bilimleri Yüksekokulu

202710438

Beslenme ve Diyetetik (%50 Burslu)

202710474

Çocuk Gelişimi (%50 Burslu)

202710517

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (%50 Burslu)

202710553

Hemşirelik (%50 Burslu)

202710598

Sosyal Hizmet (%50 Burslu)

DGS tercihleri alınmaya başladı. Adaylar tercihlerini ÖSYM'nin sitesinde yayımlanan kılavuza göre yapacaklar.

ÖSYM'den konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle;

1. GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR

Meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili sınav ve yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından yürütülecektir. Bu bilgiler, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile ilgili olarak yerleştirme esaslarını kapsamaktadır. Yerleştirme işleminde bu bilgiler ile birlikte, 2014-DGS Başvuru Kılavuzunda yer alan ilke ve kurallar uygulanacaktır. Adayların tercihlerini yapmadan önce ilgili kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

2. TERCİHLERİN ALINMASI

Tercih işlemleri 21-26 Ağustos 2014 tarihleri arasında olacaktır. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak İnternet aracılığıyla elektronik ortamda yapacaklardır. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin İnternet adresinden yayımlanan Tablolardan yararlanmaları gerekmektedir.

Adaylar tercihlerini ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı (ais.osym.gov.tr) eğitim bilgileri doğrultusunda yapacaklardır. Bu bilgiler dikkatlice kontrol edilip tercih işlemi yapılmalıdır. ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sisteminde birden fa zla ön lisans eğitimi bilgisi bulunan adaylar tüm kayıtlı ön lisans alanlarından tercih yapabileceklerdir.

Hangi ön lisans programlarından mezun olacak/olan adayların hangi lisans programlarını tercih edebilecekleri Tablo-2'de verilmiştir. Adayların, tercihlerini sadece bu tabloda verilen ilgili alanları göz önünde tutarak Tablo-I'deki lisans programlarından yapmaları gerekmektedir. Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2'nin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Bu tabloda, ön lisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersizdir.

Tablo-1, dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kodlarını, adlarını, kontenjanlarını, puan türünü, öğretim süresini ve varsa koşullarını göstermektedir.

Adaylar, tercih etmek istedikleri Tablo-I'de yer alan lisans programlarının koşul ve açıklamalarını, tercihlerini sonlandırmadan önce dikkatlice incelemelidir. Koşulları uygun olmayan programlar tercih edilmemelidir. Koşulları kendisine uymadığı halde tercih ettiği ve yerleştiği programla ilgili oluşabilecek sorunların sorumluluğu adaya aittir. Yerleştirme işleminde, yeterli puana sahip olunması koşuluyla tercih sırası önem kazanmaktadır. Bu yüzden tercihler yapılırken eğitim görmek istenen programların en çok istenilenden başlanmak üzere sıralanması uygun bir yoldur.

Adaylar dikey geçiş yapmak istedikleri yükseköğretim lisans programlarını istek sırasına göre ilgili alana yazacaklardır. Bir aday yalnız mezun olduğu alan ile ilgili programlar arasından, koşulları karşılamak şartıyla, Tablo-I'den en çok 30 tercih yapabilecektir. Tercihlerin tümünün kullanılması zorunlu değildir. Tercih işlemi tamamlandıktan sonra yazıcıdan tercih listesi alınmalı ve saklanmalıdır.

Tercih bildirim işlemi gerçekleştirildikten sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.trinternet adresinden tercihlerde değişiklik yapılabilecektir. Tercihlerde değişiklik /iptal talep eden dilekçeler Merkezimizce işleme alınmayacaktır.

3. Y E R L E Ş T İ R M E

Yerleştirme, adayların DGS puanları ve tercihleri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacaktır. Aynı programı tercih etmiş olan adayların 2014-DGS puanlarının eşit olması durumunda, daha büyük ağırlıkla katılan standart puanı yüksek olana (eşit ağırlıklı 2014-DGS puanında sayısal standart puanı yüksek olan), eşitlik yine sürdüğü takdirde ÖBP yüksek olana öncelik verilecektir. Eşitlik yine sürdüğü takdirde söz konusu programı daha üst tercihinde gösterene, eşitlik yine de sürdüğü takdirde doğum tarihi günümüze daha yakın (yaşı küçük) olana öncelik verilecektir.

4. YERLEŞTİRME SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ VE KAYIT İŞLEMLERİ

Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin İnternet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir. Üniversiteler tarafından kayıtlar 1-5 Eylül 2014 tarihlerinde alınacaktır.

ÖSYM DGS tercihlerini bekleyenlere müjdeli haber sonunda geldi. Haftalardır ÖSYM'nin Tercihleri ne zaman başlatacağı sorusunun cevabı bugün verildi. Dikey Geçiş sınavı(DGS) tercihleri 21-26 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.Dikey Geçiş Sınavı 2014 yılı sınavı 19 Temmuz 2014 tarihinde kamu oyuna açıklandı. Şimdi ise DGS'ye giren ve barajı geçen öğrencileri DGS 2014 tercih yapma heyecanı sardı. 2014 DGS taban puanları neler? 2014 DGS kontenjanı neler? 2014 DGS Tercih robotu ile nasıl tercih yapılır? 2014 DGs tercihleri başlama ve son bulma tarihleri, 2014 DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte tüm detaylar...

Milyonlarca AÖF, Meslek yüksek okulu önlisans mezunu öğrenci okudukları okulları lisansa tamamlamak için bugünden itibaren üniversite tercihlerine başlayacak.

Adaylar 30 adet tercih yazabilecekler. Bu tercihleri kendi istek sıralarına göre sıralayabilirler. Tercih listesinin tamamını doldurmak gibi bir zorunluluk yoktur. Tercih işlemleri yapıldıktan sonra Tercih süresi bitene kadar tercih işlemlerinde değişiklik yapabilirsiniz.

DUYURU

(20 Ağustos 2014)

2014 Dikey Geçiş Sınavı (DGS): Tercihlerin Alınması

2014 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile ilgili tercih işlemleri 21-26 Ağustos 2014 tarihleri arasında ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapılacaktır. Adaylar tercihlerini, TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak bireysel olarak internet aracılığıyla yapacaklardır. Tercih işlemleri 21 Ağustos 2014 saat 14:00'de başlayacaktır.

Tercihlerle ilgili genel bilgiler ile ilgili tablo ve koşullar tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanacaktır.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

Tercih ile İlgili Sorular

Tercihlerimi sınavdan öncemi yoksa sonramı yapacağım?
DGS’de tercihler sınavdan sonra yapılmaktadır. Tercih yaparken ilk tercihinize yüksek puanlı bir yeri yazabilirsiniz eğer açıkta kalmak istemiyorsanız en son tercihinize de en düşük puanlı yeri yazabilirsiniz. Tercih yaparken tercihleriniz arasında çok büyük puan farklılıklarının olmamasına ve asıl baz alınacak kriterin genel olarak ilgili fakülte bölümüne kaç net ile yerleşildiğine dikkat ediniz.

Kaç tercih yapabilirim?
DGS tercih kılavuzu size 30 tercihe kadar seçim yapmanıza olanak tanır.

Tercihlerimde istediğim bölümü yazabilir miyim?
Tercihlerinizde sadece mezun olduğunuz bölümle ilgili YÖK tarafından belirlenmiş bölümleri tercih edebilirsiniz.Nereleri tercih edebileceğinize buradan bakabilirsiniz.

Tercihlerde geçmiş yılların puanlarına bakarak Lisans bölümü seçmek ne kadar doğru?
Dikey Geçiş yapılabilen bölümlerin kontenjanları ne yazık ki çok az sayıda. Bu sebepten bazı bölümlerin puanlarında ciddi şekilde oynamalar olabiliyor(5-20 arası).Puanları sadece fikir verme açısından değerlendirerek tercih yaparsak en doğru kararı vermiş oluruz.

Lisans bölüm puanları nasıl belirleniyor?
Lisans puanları ÖSYM sınavlarında olduğu gibi tamamen öğrencilerin tercihlerine göre belirlenir.Kılavuzda verilen puanlar sadece öğrenciye fikir vermesi için yazılmıştır.Örnekle açıklamak gerekirse farz edelim Boğaziçi üniversitesi işletme bölümünün 3 kontenjanı olmuş olsun DGS birincisi ve ikincisinin ilk tercihlerinde bahsettiğimiz bölüm olsun,DGS yirmi binincisine kadar kimse tercih etmemiş DGS 20 000.sininde ilk tercihi Boğaziçi işletme ise bölüme girer bölümün puanı da DGS 1. ve 2. sine bakılmadan son giren kişinin puanı yani DGS 20 000.sinin puanı olur.

Sınav ile İlgili Sorular

Sınavın içeriği ve yapısı nedir?
Sınav sayısal ve sözel bölüm olmak üzere iki bölümden oluşur.Hem sayısal hem sözel soruları genel olarak mantık yürütebilme yeteneğinizi ölçen sorulardır.

Kaç adet soru sorulur?
Sınav 80 sayısal ve 80 sözel olmak üzere toplam 160 sorudan oluşur.

Sınavın süresi ne kadardır?
180 dakika yani 3 saat süreniz vardır.

Puanlamada neler dikkate alınır?
Puanlama sınavda yaptığınız soru adeti ve öğrencisi olduğunuz myo bölümündeki başarı sıra puanınız (aöbp) toplanarak oluşur.

Kılavuzda yazılan sözel ve sayısal puanlar neyi ifade eder?
Kılavuzda verilen puanlar katsayılardır.Bu seneki kılavuzda sayısal öğrencisi için bir matematik sorusu 3 puan olarak verilmiştir.Bu puan sınavdaki soruların çözülme oranına göre standart sapmayla çarpılır ve net puan çıkar 3 olan ham puan yaklaşık olarak 1,5 (+- 0,2) olur.

ÖBP ve AÖBP nedir?Farkları nelerdir?
ÖBP:Açılımı Önlisans Başarı Puanıdır.Bölümünüzdeki başarı sırasına göre belirlenir.
AÖBP:Açılımı Ağırlıklı Ön lisans Başarı puanıdır.ÖBP den farkı bölümünüzdeki arkadaşların DGS deki başarısına göre belli bir puanın ÖBP ye eklenmesidir.Sınavda dikkate alınan puanınız AÖBP dır.

Ağırlıklı Önlisans Başarı Puanını (AÖBP) nasıl hesaplayabilirim?
Kılavuzda anlatılmıştır nasıl hesaplandığı ama bu yöntem çok karışıktır.Kabaca anlatmak gerekirse bir kişinin AÖBP’si şu şekilde hesaplanabilir.
Sınıf birincisi 80 tam puan alır.
Sınıf ortalamasının üstünde notu olan kişiler 70-79 arası puan alır.
Sınıf ortalamasına yakın notu olan kişiler 60-69 arası puan alır.
Sınıf ortalamasının altında notu olan kişiler 50-59 arası puan alır.
Sınıf sonuncusu 30-49 arası puan alır.

Ağırlıklı Önlisans Başarı Puanını (AÖBP) her sene değişir mi?
ÖBP puanınız bir kere hesaplanır ve eğer siz mezun olduktan sonra başka kimse mezun olmaz ve sınava girmez ise puanınız değişmeyecektir fakat sizden sonra mezun olup ta sınava giren olursa ÖBP puanı sıralaması değişecek ve buna bağlı olarak ta AÖBP değişecektir yalnız fazla bir oynama olmayacaktır. Bunlara ek olarak tercihler sonucu bir Üniversiteye yerleşir fakat kayıt yaptırmazsanız sonraki sınavda cezalı duruma gelirsiniz ve AÖBP’niz düşer.

En güncel MEB ve ÖSYM sınavları ile ilgili haberleri stargazete.com ile sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:13

İLGİLİ HABERLER